Прочитај ми чланак

Огласили се адвокати мајке малолетне ћерке Оливера Антића

0

Адвокати Наташа Јовичић и Ђорђе Калањ обратили су се медијима након што су се у средствима јавног информисања и на друштвеним мрежама појавили лични подаци малолетне жртве из кривичне пријаве покренуте против трагично преминулог професора Правног факултета и амбасадора Србије у Португалији Оливера Антића (72).

Као пуномоћници малолетне жртве, адвокати Јовичић и Калањ кажу да су сви поступци покренути против Оливера Антића иницирани искључиво у циљу заштите малолетне жртве и поткрепљени доказима.

„Изношењем садржине кривичне пријаве и личних података на друштвеним мрежама и у средствима јавног информисања малолетна жртва је учињена препознатљивом, на који начин су угрожена њена права, а угрожава се и њена безбедност. Молимо медије и појединце да се уздрже од објављивања личних података, као и да уклоне већ објављене податке како би се спречило продужено насиље над жртвом и њена секундарна виктимизација. Апелујемо на представнике медија да не долазе испред зграде у којој жртва живи и тиме је излажу додатном стресу“, кажу адвокати.

Како додају, породица малолетне жртве ће, као и до сада, користити сва правна средства која јој стоје на располагању по закону, све доказе и чињенице ће износити пред надлежним државним органима, уколико се за тим укаже потреба.

Подсетимо ради, Прво основно јавно тужилаштво у Београду потврдило је јуче постојање кривичне пријаве против трагично преминулог амбасадора Оливера Антића, кога је партнерка оптужила да је сексуално злостављао њихову заједничку ванбрачну ћерку (12). Антићеве званична супруга, ћерка, сестра и сестричина огласиле су се такође јуче и навеле да „са гнушањем одбацују све наводе пријаве, као и било какву помисао инсинуацију и идеју о таквим монструозностима“.