Прочитај ми чланак

Одложена обдукција делова тела нађених у Дунаву, у питању је крупан мушкарац

0

Према информацијама до којих је "Телеграф.рс" дошао, судски вештак ће покушати на основу делова тела да утврди старост, али и то да ли је реч о мушкарцу или жени.

Обдукција делова тела који су јуче нађени у Дунаву код Костолца обавиће се, ипак, наредних дана када би вештак могао да се изјасни о детаљима који би разоткрили о коме је тачно реч, сазнаје „Телеграф.рс“ .

– Истрага у овом случају је у току. До сада је познато да су нађени само делови тела и да је особа имала на себи тамне патике. По ономе што се може закључити јесте да је у питању особа крупније грађе и највероватније мушкарац – каже наш извор.

Према информацијама до којих је „Телеграф.рс“ дошао, судски вештак ће покушати на основу делова тела да утврди старост, али и то да ли је реч о мушкарцу или жени.

– Када добијемо све потребне информације и извучемо ДНК-а профил пронађене особе сузићемо круг и на основу њега наредити упоређивање са ДНК-а профилима које имамо у бази- додаје наш извор.

Да ли је ово тренутак када пројектили падају на зграду у комплексу Нуклеарне електране Запорожје?
Оно што је истрага јуче показала јесте да је тело највероватније у води око пола године.

У медијима су се синоћ појавиле спекулације да је можда реч о пре два месеца несталом младом Сплићанину Матеју Перишу.

– Ја не желим да се бавим нагађањем. Поново вам кажем само ме истина занима. Полиција ме није контактирала – рекао је јуче за наш портал Ненад Периш, отац несталог младића.

Делове тела јуче је пронашао алас који је пецао на десној страни Дунава на месту Пепелиште код Пожаревца. Он је о целом случају обавестио полицију, а у случај је укључено и Више тужилаштво у Пожаревцу.