Прочитај ми чланак

ОЧАЈНИ ОТАЦ НУДИ 2.000 ЕВРАза проналазак Илинке: Тражи је готово сам…

0

Након што Илинкин отац дуже од месец дана скоро потпуно сам тражи своју кћерку, данас је у Прибоју одржан миран протест у знак подршке овом намученом оцу.

Неколико десетина људи прошетало је улицама како би указали на сву бол и немоћ коју Далибор већ данима осећа, питајући зашто му нико од надлежних не помогне у потрази.

Како каже, снаге има и никад неће одустати јер тражи своје дете, али ипак не може сам.

„Моја породица и ја провели смо најтежи Божић у животу, не знамо шта нам је са кћерком. Данас је Илинкин рођендан и бол у грудима је неописив. Тридесет пети дан пролази и нико ништа. Ја нисам битан, али моје дете јесте. Од бедне плате сам је школовао у Републици Српској да би овде у Србији радила, заслужила је да јој се помогне. Ово данас је достојанствена мирна шетња, без блокада и икакавих узнемиравања. Нећемо да брукамо нашу децу, за њих живимо“, рекао је Далибор за РИНУ.

Најновија вест само још једном потврђује очајну ситуацију у којој се ова породица налази. Не бирајући средтсва да се што више људи активира у потрагу за Илинком, Далибор је на друштевним мрежама објавио да је сада опредељана и новчана награда, а ко пронађе Илинку захваљујући његовим пријатељима добиће 2.000 евра.

До сада су овом Прибојцу једино помагали чланови Рафтинг клуба колико су у могућности, а неретко је потпуно сам претраживао Лим, по киши, сунцу или снегу, њему је свеједно. Плаши се дана који долазе, јер због најављених падавина река постаје још непредвидљивија и услови за потрагу још тежи.

„Само се надам да ће се и државне инстутуције укључити и помоћи, без њих не можемо. Немоћан сам. Да ли смо моје дете и ја на маргини, месец дана никога нема. Гледао сам како су даноноћно тражили дечка из Хрватске.. наравно и требало је, али шта је са мојом Илинком, је л она није вредна потраге „, закључио је Дујовић.

Илинка је нестала 12. децембра, а последњи пут је виђена на Стази здравља која се пружа уз обале реке Лим, у старом делу Прибоја.