Прочитај ми чланак

ПЕРНАР НАСИЛНО ИЗБАЧЕН, ЊЕГОВ КОЛЕГА ПРЕТИО: Нећеш жив изаћи одавде!

0

У хрватском Сабору дошло је до инцидента, када је из сале избачен посланик Живог зида Иван Пернар.Он је силом удаљен када је и после две опомене наставио да говори о Иви Санадеру позивајући га да прекине ћутњу и проговори о ХДЗ црним фондовима.

„Ова Влада води земљу у пропаст. То се види по свим демографским показатељима, по томе што је индустријска производња у паду, по томе што сте угасили рафинерију, а сада и бродоградилишта, људи се свакодневно исељавају из земље. Правосуђе и даље штити и покрива ХДЗ. Држава данас користи правосудни систем за обрачун са унутарстраначком опозицијом, рекао је између осталог Пернар на што му је потпредседник Сабора Милијан Бркић одузео реч.

“ Нећу да седнеми и нећете ме ућуткати“, рекао је Пернар Бркићу. Бркић му је тада изрекао опомену и тражио да га удаље из сале.

Пернар није прихватио ту, како је рекао, педагошку меру, а Бркић је тада одредио паузу, после које је обезбеђење дошла до Пернара и кренула га на силу износи из сале. Бранимир Буњац (Живи зид) је тада изгубио живце и почео да виче и гура саборско обезбеђење.

„Доста тога, срам вас било ! Немате право на то! Мрш, још ми једном узми нешто из руке, кунем ти се – нећеш жив изаћи одавде! Мрш, смеће, мрш!“, викао је Буњац.

„Ово вам је хрватски Сабор, ово су вам вредности у ЕУ и НАТО, ово је политика западног империјализма којем је све подређено, даме и господо…“ викао је Пернар док га је стража износила.

Када су избацили Пернара Буњац се јавио за реч.

„Господине бајкеру, повредили сте пословник, кукавички сте послали обезбеђење да избацује посланике Живог зида из сале, а други пута кад то пожелите, господине бајкеру, изволите то урадите сами“, рекао је Буњац, после чега му је Бркић изрекао опомену и забрану говора до краја расправе. Буњац је изашао из сале и у ходнику наставио да прети саборском обезбеђењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!