„О патријарху одлучује Вучић, а критеријум је послушност“ (ВИДЕО)

0

Мислим да је пример последњег нашег патријарха јасно показао да је он човек кога је држава ту поставила и он је био потпуно одан погрешној издајничкој политици Александра Вучића до те мере да га је за ту издајничку политику не само бранио речима "Он се бори за Косово као лав", него га је одликовао - рекао је архимандрит Никодим Богосављевић.

Он се осврнуо на избор патријарха, рекао да би на том месту „другосрбијансци најрадије волели да виде Григорија, мондена, јер им по духу највише одговара“, међутим, мисли да ће о томе ипак одлучивати Вучић, да ће водити главну реч и тражити кандидате потпуно одане.


– Има ту пар кандидата који потпуно одговарају и Вучићу и светским центрима и државним и верским. Реч је о владики бачком Иринеју, и његовом ученику и духовном сину, митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију. Они су све време били лојални свим властима, поготово је била позната лојалност Иринеја бачког Милошевићима и знамо да је Порфирије имао једну светску функцију око фреквенција – рекао је Богосављевић, и додао:

– То је неспојиво, по канонима је забрањено да се епископ бави светским пословима. Али, данас је све могуће, по девизи епископа Атанасија, који је рекао „каноне мачку о реп“. То су послушници, који су послушни држави, да ли су уцењени, да ли имају путер на глави, досијее, у сваком случају, то је критеријум – појаснио је Богосављевић.

Седница Светог Архијерејског Сабора Српске цркве, на којој ће бити изабран нови патријарх, заказана је за 18. фебруар.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!