Прочитај ми чланак

Нови министар здравља познат као “Доктор смрти”!

0

zlatibor-loncar

Вучић је народу представио његову замисао новог састава Владе. Међутим, мало грађана зна да је његов предлог за новог министра здравља, Златибор Лончар, познат као “доктор смрти”. Ево и зашто.

Према писању Блица из 2012. године, Лончар је означен као сарадник вођа „земунаца“ Душана Спасојевића и Милорада Улемека Легије. Према сазнањима “Блица”, “доктора смрти” хапсио је УБПОК, али отпужбе о убиству нису могле бити доказане јер није било могуће извршити токсиколошку анализу убијеног.

О доктору Лончару на суђењу за убиство премијера Зорана Ђинђића говорио је заштићени сведок Дејан Миленковић Багзи и исцрпно објаснио његов ангажман за земунски клан.

Сведок Миленковић тврдио је за Лончара да је убризгавањем ињекције убио Веска Божовића, који је био на лечењу у Ургентном центру 2002. године, а који потом тамо и умире. Осим Лончара као Легијин доктор наводи се и Мирослав Рисовић коме се од 2003. губи сваки траг, док Лончар и даље ради у Ургентном центру.

– Они су доктори смрти који су збрињавали пријатеље “земунаца”, али и помагали да противници оду на други свет – навео је сведок.

О Лончару су медији и раније писали. “Блиц” је имао увид у изјаву сведока Миленковића, у којој он каже:

– После покушаја убиства Божовића, дошао је у Шилерову доктор Рисовић. Душан (Спасојевић) се распитивао да ли ће да преживи пошто је имао докторе који су докрајчивали жртве да не преживе, а како му је Рисовић рекао да ће овај остати жив, Душан му је рекао да докрајчи Божовића. Доктор Рисовић се двоумио неки дан. Тај разговор је вођен у кући са Спасојевићем. Он је слободно причао с тим доктором, а онда је причао и с доктором Лончаром који му је рекао да он више није хтео да Рилета чека, јер се он уплашио, да извољева и да је он докрајчио Божовића – наведено је на суђењу за убиство Ђинђића.

Лончар је 2006. после навода са суђења рекао: „Прича је тотално неозбиљна. Божовића нити сам видео нити сам оперисао, ињекције не дајем ја.”

Овај човек је стручан кадар Александра Вучића и бринуће се здрављу читаве нације! 

Реаговање др Златибора Лончара на текст у „Блицу“

Др Златибор Лончар је захтевао да “Блиц” објави демант као одговор на текст “Николић славио са доктором смрти”. Преносимо његов текст у целости:

Апсолутна је неистина да сам предузео било какву ранију радњу у вези смрти Веска Божовића. Оваква гнусна лаж је својевремено проистекла из болесних умова појединих колега. Некада је професионална завист била мотив да се лансирају овакве лажи због чега сам на мој захтев у време “Сабље” ишао три пута на полиграф како бих и на тај начин доказао истину. Осим тога, захтевао сам детаљну проверу свих таквих и сличних навода и резултат тога је да је истина на мојој страни, а да су наведене информације лаж. Без обзира на то, такве информације су изазвале бројне непријатности не само мени, него и мојој породици и пријатељима.

Сада из тих глава, а користећи партијске контакте лансирају се и данас лажи, само што се то данас ради из страха да ће промене угрозити њихове позиције. Сматрам да не може партијска припадност бити замена за стручност.

Ради заштите мог личног и професионалног интегритета, моје професије, породице и пријатеља од неистине, захтевам да објавите мој одговор. 

(teleprompter.rs, Блиц)