Прочитај ми чланак

Нишлијка пошла да обиђе жито,па затекла језив призор:Скелет мушкарца лежао у жбуњу

0

Ово је други костур који је пронађен у Нишу за мање од два месеца

Тело неидентификоване мушке особе пронађено је вечерас у нишком селу Мезграја недалеко од тамошње железничке станице.

Леш је пронашла мештанка Мимица Арсовски и алармирала полицију. Према првим информацијама, ништа не указује да је мушкарац жртва кривичног дела, али оно што је очигледно је да је смрт наступила можда и месецима раније јер су од леша остале само кости.

Мимица каже да је данас поподне кренула до своје њиве коју је ове јесени засејала житом како би видела како усеви напредују.

„Увек идем пругом јер ми је тако најлакше да стигнем до њиве али је наишао воз па сам сишла са шина. Са мном је био и мој пас који је у једном тренутку отрчао у жбуње па сам га изгубила из вида. Кренула сам да га потражим, гледала сам около када сам угледала људску лобању. Пришла сам да боље погледам, хтела сам да будем сигурна о чему се ради јер сам већ одлучила да позовем полицију, па нисам желела да изазовем лажну узбуну. Испоставило се да сам била у праву, видела сам комплетан скелет, на њему је била одећа. Све указује да тај човек није тако скоро преминуо“, описује Мимица стравичан проналазак.

Додаје да иако живи релативно близу места где је човек скончао, како каже, није приметила ништа сумњиво што би могло да расветли ову мистерију.

„Признајем, много сам се уплашила, једва сам се прибрала да позовем полицију, знам да је то дужност сваког грађанина. Одвела сам их до тог места и показала им тело. Заиста не знам ништа више, из Мезграје нико није нестао тако да тај човек мора бити из неког другог места. Чула сам неког из Хитне помоћи да је поменуо да је један мештанин Поповца нестао у августу, да би то можда могао да буде он“, казала је ова житељка Мезграје.

Леш ће бити упућен у Институт за судску медицину ради обдукције којом ће бити установљен узрок али и оквирно време смрти. Такође, процедура у таквим случајевима је поређење билошког материјала непознатог леша са узорцима сродника несталих особа како би евентуално дошло до идентификације.

Ово је други костур који је пронађен у Нишу за мање од два месеца. Крајем октобра у атару села Паси Пољана ратар Звонко Милић је приликом обављања јесење сетве, пронашао неидентификоване кости.

Након проналаска скелета, полиција је узела ДНК од родбине Славише Милића старог шездесетак година из Ћурлине, Светислава Радојичића (82) из Поповца и Нишлије Драгољуба Божиновића (85) и биолошки материјал доставила стручњацима нишког Института за судску медицину ради поређења са оним из костура. Међутим, ДНК анализом није установљено поклапање биолошког материјала са оним узетим од њихових сродника тако да је идентитет тела откривеног у Паси Пољани и даље мистерија. Анализом костију установљено је једино да смрт није наступила насилно, а на вилици су откривени стоматолошки радови који би могли да помогну идентификацији на основу зубног картона. Оно што полицији отежава посао је што на месту проналаска посмртних остатака није откривена никаква документација, а од одеће нађене су само панталоне браон боје.

Славиша Милић, нестао је у новембру 2020. године, Божиновић 13. јула ове године а двадесетак дана касније изгубио се траг и Радојичићу. Њихова родбина тражила је помоћ јавности, полиција је расписала потрагу за несталим лицима али до данас нису пронађени никакви трагови који би расветлили њихову судбину.