О једној лажи: Није устанак народа БиХ и Хрватске већ устанак Срба против НДХ

0

Сваке године, 27 јула се слави устанак народа Хрватске и БиХ против фашизма у Другом светском рату.. Устанак се десио 1941. године у вријеме НДХ, дакле не у вријеме СФРЈ, када су АВНОЈ-ем који се десио 1943 године, установљене републике БиХ и Хрватска. Устанак се десио у НД Хрватској. Ко је сметнуо с ума да га подсјетим да у Краљевини Југославији нису постојале ни Србија ни Црна Гора ни БиХ ни Словенија ни Македонија, постојала је од националних бановина само хрвацка бановина. Остало су биле бановине именоване по хидронимима.

Не може се говорити у логичкој равни о устанку народа БиХ и Хрватске, него само о устанку народа НД Хрватске. Мало је вјероватно, гледано садашњу ситуацију, а и враћањем у оно вријеме, да су постојали масовније неки Хрвати или уопште римо-католици, који би се дигли на устанак против своје римо-католичке државе коју су добили без икакве значајније борбе за њу.

Исто важи и за Муслимане који су били повлаштена нација у НДХ и нису били нити прогањани нити убијани.

Јеидни који су били у смртној опасности у НДХ су били Срби. Систем концентрационих логора, Јасеновац, Јадовно, Јастребарско, Госпић и други, довољно говори о томе који народи су били прогањани, у највећој мјери Срби па онда Жидови и Цигани. Дакле, ако је који народ имао разлоге да дигне устанак, то су били Срби, Жидови и Цигани, јер их је НДХ утамањивала у склопу њемачког плана о чистој раси и продору на исток.

Дакле, није ово устанак народа БиХ и Хрватске против фашизма него УСТАНАК СРБА ПРОТИВ НДХ нацизма.

На овој запетљанцији око устанака комунисти Југославије направили једну од својих грешака. Било је и других грешака, које су се могле исправити нормалним путем, а не разарањем ове хумане државе. Јер не постоји на свијету нити држава нити систем који је идеалан и који нема грешака и пропуста. Само се у нашем случају за грешке и пропусте скида глава и разара муком изграђено.

Што ли?

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!