НИГДЕ ЖЕНА И ДЕЦЕ Илегални мигранти незадрживо надиру на Балкан (ВИДЕО)

0

Илегални мигранти на све начине покушавају да уђу Балканско полуострво. И успевају у томе...

У последњих 24 сата у Грчку је спречен улазак 9.972 илегалних емиграната из Турске око Евроса, а ухапшено 73, наводе извори из грчке владе. Међутим, на друштвеним мрежама су се појавили снимци миграната који су прешли границу. Они секу жице и препливавају реку на грчко-турској граници.  

Министар унутрашњих послова Турске Сулејман Сојлу саопштио је данас да је преко Једрена до сада Турску напустило више од 76.300 илегалних миграната и отишло на Балкан.

– До 09.55 сати ујутро по локалном времену, преко Једрена нашу земљу је напустило 76.358 миграната – навео је ресорни министар у поруци на Твитеру.

 

Током јучерашњег дана Турску је напустило 36.776 миграната.

Мигранти из Турске у колонама су кренули ка Европи преко провинције Једрене која је смештена на турској граници са Грчком и Бугарском.

Десетине хиљада миграната стигли су на гранични прелаз Капикуле и напуштају Турску ка Грчкој. Турски граничници их не спречавају у томе од петка. Око два часова ујутро покушан је масовни и организовани покушај младих миграната да илегално пређу турско-грчку границу.

Европска агенција за надзор границе Фронтеx објавила је да шаље појачања и да је подигла ниво узбуне на грчко-турској граници где хиљаде миграната покушава да уђе у ЕУ.

– Подигли смо ниво узбуне на висок за све границе с Турском – рекла је портпаролка Фронтекса у изјави објављеној у Бриселу.

– Од Грчке смо примили захтев за додатну помоћ. Већ смо предузели кораке за преусмеравање техничке опреме и додатних снага у Грчку – додала је портпаролка Фронтекса.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!