Прочитај ми чланак

Незапамћена драма у Лесковцу: Избо полицајца па аутом прегазио партнерку

0

Сумња се да је он прексиноћ најпре два пута ножем у раме убо полицајца, који је дошао на позив бивше партнерке осумњиченог која је пријавила да је он прати, а потом сео у свој аутомобил, ударио бившу партнерку и одвезао се у непознатом правцу.

Полицијска патрола га је уочила и покушала да заустави његов аутомобил, али се није зауставио, већ је бежећи, два пута прошао на црвено светло и на крају ударио у бетонску ограду, након чега је изашао из аутомобила и наставио да бежи, али га је полиција убрзо сустигла и ухапсила.


Овом приликом полицајац, бивша партнерка осумњиченог и осумњичени су задобили лаке телесне повреде. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати у ком року ће уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву.

Такође, против њега ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

– Осумњиченом се на терет стављају кривична дела насиље у породици, изазивање опште опасности и напад на службено лице у вршењу службене дужност – саопштено је из Полицијске управе Лесковац.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да сваки вид насиља у породици пријаве полицији бесплатним позивом на број телефона 0800 100 600 или 192 који су све време доступни. Припадници МУП-а су ово хапшење спровели у сарадњи са специјализованом линијом рада Службе за сузбијање криминала Управе криминалистичке полиције.