„НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ“ Устали православци из Париза и Цириха

0

Грађани широм Црне Горе и Србије протестују против Закона о слободи вероисповести, а протестима се у све већем броју придружују и православци из дијаспоре.

Више десетина наших земљака из Париза окупило се испред православног храма у престоници Француске како би исказали незадовољство због спорног црногорског закона који би могао да угрози цркве и манастире СПЦ на територији Црне Горе.


– Постављало се питање зашто се данас окупљамо испред наше цркве, а не испред њихове амбасаде. Данас се окупљамо овде да сви видите какву светињу бранимо. Нико неће бранити сем нас, народа српског. Једини који бранимо светиње смо ми и наша браћа у Црној Гори – навео је један од организатора скупа.

Окупљени су желели да пошаљу поруку председнику Црне Горе Милу Ђукановићу и црногорском режиму да светиње нико не сме да дира, уз повике и скандирања: „Црна Гора и Србија, то је једна фамилија“ и „Мило, Турчине, не дамо ти светиње“.

Молебан и подршка становништву у Црној Гори одржани су и у Цириху, а скупу Срба и православних верника у швајцарском граду присуствовало је неколико десетина грађана.

У Јасеновцу одржана је беседа владике Јована и молитвена подршка СПЦ у Црној Гори.

Беседа је одржана и у Франкфурту.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!