Прочитај ми чланак

НАРОД БЕСАН „Порфирије дао орден св. Саве комунистичком буржују Вучели“?!!!

0

Откако је Александар Вучић засео на чело државе и пита се за све и свашта, Српска православна црква је, најблаже речено, приватизована. Не чују се из СПЦ критички тонови на рачун власти (а морало би да их буде), али то није све, већ ордени Светог Саве само звецкају око врата напредњачког лидера и његових послушника.

Први се орденовао Александар Вучић, коме је тадашњи патријарх Иринеј уручио Оден Светог Саве, што је изазвало отворену побуну међу владикама, јер добар део њих није био за то да председник СНС и у слободно време први човек државе који издаје Косово и Метохију буде одликован.


Али, комедија у и око СПЦ настала је тек касније… Јер, после Вучића је одликован Синиша Мали, а пре председника Србије и Братислав Гашић. Но, није ту био крај ордењима, јер је данас одликован и Милорад Вучелић, председник Партизана, али и једна од ударних медијских песница Александра Вучића, што је изазвало бурне реакције на Твитеру.

Млађан Ђорђевић, пријатељ блаженопочившег митрополита Амфилохија, написао је Твитеру:

„Нека се спреме Звездан Терзић, Брано Мићуновић, а и другови Крцун и Фрањо Туђман би могли постухмно да буду одликовани. Имате ли ви на слици страх од Бога и стид од Светог Саве?“

Иначе, Вучелић је био једна од главних узданица Слободана Милошевића деведесетих година прошлог века када је требало радити на хушкању, а велику улогу има и када је у питању режим СНС. Сада је, као главни и одговорни уредник Вечерњих новости, задужен да сипа хвалоспеве на рачун Вучића, али и да се обрачунава са опозицијом. Из угла Српске напредне странке, он свој посао одрађује.

Новинар Предраг Поповић је коментарисао овај скандал.

Међутим, колико год био у служби напредњачког лидера, људима је просто несхватљиво да је Српска православна црква управо Вучелићу доделила орден Светог Саве, после чега су се коментари ређали.

– Брука и срамота, бре! Ово нема нигде – истакао је твитераш који је потписан као „Срећни људи“.

– Ајде, Вучић је председник, подмићује вас, унапређује вас. Али зашто Вучелић? – пита се Ребелић.


– Чак је и Вучела збуњен развојем догађаја – био је коментар познатог новинара и водитеља Ивана Ивановића.

Иначе, у образложењу одлуке да се Вучелићу додели орден, на сајту Српске православне цркве се, између осталог, наводи да је главни и одговорни уредник Вечерњих новости „добио орден Светог Саве другог реда за вишегодишњу успешну сарадњу, новинарски професионализам и афирмацију хришћанских вредности и врлина“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!