Прочитај ми чланак

Народ 15. фебруара решава питање КиМ, сви Вучићу под прозор! (ВИДЕО)

0

Режим на челу са квислингом Александром Вучићем је у страху од великог народног протеста који ће се у среду15. фебруара, на Сретење, одржати испред Председништва у Београду с почетком у 18 часова.

Овим поводом у студију медијске куће Србин инфо окупили су се организатори протеста, који ће, по најавама, подржати све родољубиве политичке партије, покрети и појединци. Пратите емисију уживо на сајту и Јутјуб каналу Србин инфо.

У студију су поред Дејана Петра Златановића и проф. др Дејан Мировић, лидер Народних патрола Дамњан Кнежевић, као и новинар и уредник канала Славија инфо Љубомир Стефановић. У емисију ће се укључити и представник Срба са КиМ Небојша Јовић, који ће заједно са др Марком Јакшићем и осталим косметским Србима доћи на велики протест 15. фебруара.

На протесту ће учествовати и проф. др Мило Ломпар, а према најавама подржаће га или ће активно учествовати све државотворне партије и појединци, без обзира на политичке разлике.

Од парламентарних странака очекују се Двери, Заветници, ПОКС, Нови ДСС, Нема назад, иза је Србија, али и Народна странка, а када је реч о ванпарламентарним покретима и појединцима: Млађан Ђорђевић и покрет Ослобођење, Мирослав Паровић и Слободарски народни покрет, Драгана Трифковић, Срђан Ного…

ОРГАНИЗАТОРИ ЗАХТЕВАЈУ:

1.Повлачење Александра Вучића из преговора о Косову и Метохији, његову оставку и утврђивање кривичне одговорности, јер он већ 6 месеци без платформе и овлашћења Владе и Скупштине води нетраспарентне, неуставне и нелегалне са аспекта међународног и унутрашњег права преговоре о такозваном француско -немачком плану, односно о Ишингеровом плану који је Скупштина Србије одбила још 2007. године.

2. Утврђивање преговарачке платформе која ће бити јасно и експлицитно заснована на Резолуцији 1244, због чињенице да је управо Александар Вучић њу избацио из Бриселског и Вашингтонског споразума. Преговарачка платформа мора бити одобрена од стране 2/3 посланика у Скупштини и на референдуму који ће бити организован после годину дана јавне расправе у медијима који ће бити слободни и отворени.

3.Обелодањивање француско-немачког плана јавности и Скупштини. Црвена линија коју је Александар Вучић прешао је била скривање француско-немачког плана у Скупштини 2-3 јануара 2023.На тај начин он не само да је наставио своје незаконито,осионо и нетранспарентно понашање већ је и извршио државни удар.Јалови вербализам у Скупштини није био довољан да се спречи овакав акт Александра Вучића.

4. Одбацивање сецеионистичке ЗСО која треба да буде формирана по албанским законима.Њена овлашћења су мања од оних предвиђемин за локалну самоуправу или оних које Резолуција 1244 гарантује косовским Албанцима у оквиру српског територијалног интегритета.