Прочитај ми чланак

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ ОТКРИО ИСТИНУ О ТАЧИЈУ, ово је доказ да има српско порекло

0

Доказано да Тачи има српско порекло!

„Ало!“ је недавно објавио да Хашим Тачи, председник самопроглашене републике Косово, омражена личност у нашој земљи, злочинац из ОВК, заправо има српско порекло, а митрополит црногорско- приморски Амфилохије сада је открио и податак да је Тачи директни потомак једног православног свештеника.

– Кажу за овог највећег злочинца међу Албанцима, Хашима Тачија, да је потомак неког свештеника Даниловића, који је рашчињен због тога што се оженио неком другом женом, муслиманком, потурчио се и ево шта се изродило и од њега сада шта се рађа – казао је митрополит гостујући у једној емисији на ТВ „Храм“.

Једно радно место у Србији има почетну плату 55.000 динара, изненадиће вас шта је у питању

Недавно је Мустафа Нанос, новинар и политички аналитичар из Албаније, изнео тврдњу да Албанци са Косова и Метохије имају српско порекло, што је, логично, изазвало бурне реакције међу њима јер им не прија да чују тако нешто. Истовремено, Мрдменд Меја, универзитетски професор са Косова, поделио је на Фејсбуку студију која се бави питањем порекла Албанаца. На основу те студије изгледа да је порекло Албанаца блиско грчком, сицилијанском, влашком, док је више од 60 одсто Албанаца има српске гене, пренели су приштински медији.

Божидар Кљајевић, познати београдски етнолог и историчар, прокоментарисао је за „Ало!“ ту студију наводећи да је веома реална.

– Албанци којима ово није пријатно да чују треба да се помире са истином. Не знам да ли баш 60 одсто њих има српске гене, али 40 одсто је сигурно. Албанци воде порекло из области која се звала Албана, а налазила се на јужним деловима Кавказа и Каспијског мора, одатле су дошли у 12. или 13. веку и населили се у јужне делове Епира. После су покушали да пређу у јужну Италију и на Сицилију, па је један део њих успео, а део је враћен. Ти што су остали у Епиру били су део скитачких племена без језика, традиције, ичега, и отишли су на север у албанске планине – објашњава историчар и наставља:

– Долазак Турака тада су прихватили као олакшање и прво су потурчени Срби који су живели на просторима Албаније, било да су православци или католици, а касније су Турци наставили освајања на север и албанизовали су се сви. На просторима северне Албаније имате албанска племена Хоти, Кастрати, Клименти, Краснићи, а они сви имају српско порекло, као и племе Гаши, они су чак у роду са Бјелопавлићима и Дуканићима. Скендербег је српског порекла, десет колена иза њега су сами Срби. Та анализа је само потврдила да смо један народ са различитим именима. Наш први светац Јован Владимир сахрањен је у Албанији и тај гроб чувају неки честити Албанци. Исто тако су Македонци комплетно пореклом Срби, а ни они данас то неће да признају – објаснио је историчар.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!