Прочитај ми чланак

Митрополија позива бираче да потврде пораз Мила Ђукановића

0

Митрополија црногорско-приморска позвала је данас грађане Црне Горе да изађу и гласају у другом кругу председничких избора, уверени да је политика актуелног председника који показује антицрквену кампању превазиђена и да ће грађани и потврдити на предстојећим изборима.

Његови наступи, као и говори његових промотера, Српску православну цркву још означавају као државног непријатеља, црквене обреде као назадну и превазиђену праксу, а очигледно је да и даље претендују да са државних позиција уређују унутрашње ствари Цркве, наводи се у саопштењу.

Све се то коси са државним Уставом и утврђеним добрим обичајима грађанског друштва, наводи Митрополија и истиче да се у протеклих неколико година пуно тога се променило набоље у односу Цркве и државе Црне Горе.

Крајње нецивилизована реторика политичара који тражи нови, заправо трећи, мандат од грађана, уноси немир и зебњу међу свештенством и верницима, да би његова свађалачка политика могла вратити поделе и дуготрајну кризу у црногорско друштво, додаје Митрополија.

Зато понављамо наш недавни позив верницима и другим људима добре воље, да изађу и на други круг председничких избора, искористе право и одговоре на обавезу коју им прописују Устав и начела демократског друштва, чувајући својим избором принципе одвојености и међусобног уважавања Државе и Цркве, поручују из Митрополије.