Милов режим (опет) обмањује: Нема посете папе Црној Гори без пристанка СПЦ

0

Никада није било папске посјете земљи, која је независна од 2006. године. Такође би било незамисливо без пристанка Српске православне цркве. Да би то учинио, папа би прво морао да посјети Србију

Премијер Црне Горе, Душко Марковић састао се са римокатоличким поглаваромм папом Франциском и објавио на званичном Твитер налогу Владе Црне Горе да ће папа посјетити Црну Гору идуће године и да ће то бити, како је казао историјски догађај, ипак по свему судећи, то је још једна од редовних обмана Владе Црне Горе.


Међутим, како пише сајт  vaticannews.va, посјета папе Црној Гори је незамислива без одобрења Српске православне цркве.

У извјештају са данашњег сусрета, на сајту се наводи, да је премијер Марковић, имао разговоре с папом и шефом Државног секретаријата Ватикана.

Теме су укључивале „будућност европског пројекта“ и тему миграција и избеглица.

Наводи се такође, да је Ватикан похвалио „складан суживот етничких група и религија који карактеришу хиљадугодишњи црногорски идентитет“.

А шта је са посјетом папе Црној Гори?

Већина становништва је српско православно; католици имају само двије епархије са око 20 000 вјерника. У земљи се такође налази на хиљаде избјеглица из Босне и Херцеговине и Космета, наводи се на сајту и истиче:

Никада није било папске посјете земљи, која је независна од 2006. године. Такође би било незамисливо без пристанка Српске православне цркве. Да би то учинио, папа би прво морао да посјети Србију.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!