Маснице и подливи на лицу: Александру је напао мигрант! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

0

У Србији је тренутно у току онлајн кампања понижавање жртава мигрантских напада у којима их ботови оптужују да лажу, шире мржњу и ксенофобију, а изложени су и систематским претњама да ће бити тужени уколико говоре шта им се десило, па тако жртве све чешће из политичких разлога одлучују да не причају о насиљу.

Један мигрант ухапшен је у недељу увече пошто је напао жену на Дорћолу.

Економски имигрант је пришао жени на улици и напао је. Када је он покушала да се склони од њега, он ју је гурнуо, а затим ударио два пута песницом.

Од ударца жена је пала, а он јој је стргао слушалице са ушију.Убрзо се на лицу места појавио женин супруг који је позвао полицију. Полиција је успела да пронађе мигранта и приведе, а он је код себе имао жилет.

Убрзо након што су постављене фотографије, они су и уклоњене са Фејсбука.

Ево шта је Александра написала на свом профилу пре него што је фотографија обрисана:

МИГРАНТИ. пише александра игњатовиц: “Данас изгледам… овако. За то се побринуо избеглица, Мароканац, прошле ноћи око 23:15 на углу Дунавске и Дубровачке улице (Дорћол).

Не, нисам добро после два ударца песницом у главу.

Да, ухватили су га… али, он ће за пар дана опет бити на улици.

Не осећам више физички бол, не осећам страх, ни бес… само бескрајну тугу, јер ово је некада био мој Београд, мој Дорћол. Родни град мојих баба, деда, оца, мајке, мог мужа, сина, мене…

Некада.

Зашто смо ово дозволили???

Foto: Facebook

Фотографија напада је обишла друштвене мреже, а наишла је и на низ подругљивих коментара као и етикетирања да се ради о ксенофобији (фобији коју ни једна асоцијација психијатара није сврстала на списак фобија јер не постоји).

Неколико сати касније Александра је уклонила статус како каже јер не жели да се „претвори у политичко препуцавање“. Поред тога написла је и да је сазнала да нападач иде у затвор на 30 дана, што како овењује није решење, али је боље него што је очекивала.

Ово није први пример онлајн малтеретирања жртава, па је тако становник батровцима Зоран Радмиловић брутално вређан од стране организованих ботова, зато што је јавно проговорио о нападу када су га мигранти каменовали.

Називан је српским г*внетом, мрзитељом, лажовом и преварантом иако је новинарима показао налазе из болнице и записник из полиције да се напада десио.