Прочитај ми чланак

МАНАСТИР МИЛЕШЕВА СЛАВИ 800 ГОДИНА: Владика Атанасије скаче скок удаљ

0

Одржаће се низ културних, образовних и спортских манифестација. Епископ својим примером жели да подстакне младе на активност.

Поводом великог јубилеја, 800 година постојања манастира Милешеве, биће организован низ културних и образованих манифестација, а неће изостати ни спортска надметања.

Епископ милешевски Атанасије Ракита (60) обећао је да ће се такмичити у скоку удаљ! Својим примером жели да подстакне младе да се баве спортом и физичким активностима и позвао је све административне институције, културне и образовне установе на простору епархије да активно учествују.

Вадика Атанасије је акценат ставио на духовно обележавање и најавио да ће у сарадњи са Патријаршијом започети процес дигитализације манастирског блага, чија ће раскош бити приказана целом свету:

– Требало би да смо свесни да обележавајући јубилеј нисмо сами. Небо је отворено. Стојимо пред Богом, стојимо пред Светим Савом, стојимо пред нашом историјом, пред нашим прецима и њих веома интересује како живимо и како се осврћемо према њиховом делу. Ја ћу наставити да усавршавам духовно стање на овом простору, у свештенству и у монаштву, да наше парохије, наши манастири и ћивоти буду добро уређени, да молитва буде јака, а духовност потпуна.

У здравом телу
ЈОВАН ПАДОБРАНАЦ, ГРИГОРИЈЕ ФУДБАЛЕР

Владика милешевски Атанасије Ракита није једини епископ који гаји љубав према спорту. Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије игра фудбал, владика пакрачко-славонски Јован (Ћулибрк) уз владику тимочког Илариона био је припадник 63. падобранске бригаде и активан је спортски падобранац.