Прочитај ми чланак

Мајка жртве Беливуковог клана: Мој син се дописивао са Данилом Вучићем

0

Мара Халабрин, мајка једног од младића чије се убиство везује за групу Вељка Беливука тврди да се њен син дописивао са сином председника Александра Вучића - Данилом и да је тако знао шта ће се дешавати у држави, као и да је ишао на јулске протесте и литије због подршке Црној Гори "по налогу власти".

– Знам да ми је било чудно што је имао неке информације унапред, на пример да ће бити уведено ванредно стање. То је знао пре него што се уопште и причало да ће бити ванредног стања. Када сам га питала како зна, рекао ми је да се дописивао са Данилом Вучићем. Нисам му одмах веровала, искрена да будем, да се дописује са председниковим сином. Али чујем сада на више места да се и Ковач и Данило повезују са фудбалским клубом Рад и да су га они наводно преузели – рекла је Халабрин за најновије издање НИН-а.

– Понекад кад су били неки протести, Александар би ме питао да ли сам га видела на телевизији испред Скупштине. То су били неки разни скупови које је власт организовала. Неки су били због подршке Црној Гори, како ми је рекао мој Александар. Једном је био и на литијама у Јајинцима и казао ми је: „Морали смо да скупимо неке момке да нас буде више“ – додаје она.

Она је недавно истакла и да јој у полицији нису рекли да ли Беливукова група стоји и иза убиства њеног сина.

– Ја сам добила информацију да је мог сина убила држава, никада ми нису рекли да иза тога стоји Беливук. У полицији су ми рекли да немају сазнања, али да су у току хапшења. То је оно што су ми рекли пре три недеље. Мој син је био добар младић, запао је у лоше друштво. Сад ће годину дана како је Александар отишао од куће, ја још увек имам огромну бол, само ми треба да гледам неке овакве фотографије и снимке – каже ова мајка.

Подсетимо, Александар Халабрин (26) из Јаношика код Алибунара, који је нестао 20. марта на Бањици у Београду, пронађен је месец дана касније мртав у месту Парцани код Сопота. Медији су писали да је наводно био близак припадницима навијачке групе „Забрањени“, док је његова породица то демантовала.

Тело Халабрина пронађено је закопано у селу код Сопота, са прострелном раном на глави, а током истраге утврђено је да је младић убијен из ватреног оружја. Халабрин је, према писању медија, био близак са Ненадом Алибеговићем званим Алибег, некадашњим вођом групе „Забрањени“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!