Прочитај ми чланак

Мајка нестале Данке: Због овога се не оглашавамо, супруг и ја смо се договорили…

0

Потрага за двогодишњом девојчицом Данком Илић, која је нестала пре тачно седам дана у Бањском пољу у Бору, и даље траје. Полиција непрестано чешља сваки педаљ места на коме је девојчица последњи пут виђена, а један сегмент истраге усмерен је и на снимак који је српски држављанин уснимио у Бечу, а на коме је наводно нестало дете.

Ивана Илић, мајка нестале девојчице, први пут од када је Данка нестала открива за Нова.рс да ли је погледала снимак на коме је наводно девојчица, али и колико је боле медијска нагађања да иза свега стоји управо она. Ивана наводи да су супруг и она заједно, да се боре сваки дан да им се дете што пре врати кући, али и да данима о њој излазе бројне небулозе.

„Држимо се колико можемо, само да се Данка што пре пронађе. Чекамо да се све ово заврши, надамо се најбољем, а онда ћемо се супруг и ја огласити јавно, и одговорити на све увреде, прозивке, небулозе. Зато се ми не оглашавамо. Боле ме све те спекулације, бацање кривице на мене и супруга“, наводи потиштена Ивана.

Ивана нам открива шта се крије иза писања појединих таблоида да је вештачењем њеног телефона откривено да је претраживала граничне прелазе са Румунијом, али и колико може да кривично одговара.

„Телефон је био на вештачењу, само ћу то рећи. Да је тако, ја не бих била мајка која тражи своје дете, мој статус би био другачији. Само да се Данка врати жива и здрава, а онда ћемо о свему проговорити“, каже Ивана за Нова.рс.

На питање да ли је погледала снимак из Беча, на коме је наводно њено дете, Ивана каже да јесте.

„Снимак сам погледала, али због тока истраге не смем да коментаришем. Полицији свака част, људи не спавају, даноноћно траже. Надам се да ћемо што пре загрлити наше дете“, наводи мајка нестале Данке.

На питање да ли се нада да је њено дете добро, Ивана каже да другачије неће ни да верује.

„Не желим на другу опцију ни да помислим“, закључује Ивана.

Подсетимо, Данка Илић, стара непуне две године, нестала је прошле недеље са имања породице Драгомировић у Улици војводе Радомира Путника у насељу Бањско Поље крај Бора. Мајка Ивана је са сином старим три године и ћеркицом од непуне две, дошла на имање, које је било прилично запуштено.

У тренутку када је отишла да сипа воду дечаку, девојчица је нестала.