Прочитај ми чланак

КРИК: Истрага о убиству Оливера Ивановића проширена на Звонка Веселиновића и …

0

Истрага о убиству Оливера Ивановића на Косову проширена је на Звонка Веселиновића и Милана Михаиловића, сазнаје КРИК. У косовском тужилаштву су за Н1 потврдили да је истрага проширена на још две особе, али нису желели да кажу о коме се ради, нити да потврде да је реч о Веселиновићу и Михаиловићу јер, како кажу, не желе да утичу на истрагу.

Тужилаштво је 12. априла донело решење о проширењу истраге против ове двојице, а они се сумњиче за учешће у организовању криминалне групе, угрожавање особља Уједињених нација и помоћног особља, изазивање опште опасности и тешко убиство, пише КРИК.
 
 
Оливер Ивановић убијен је у јануару прошле године испред просторија своје странке у Косовској Митровици. У новембру су ухапшени Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић и Марко Рошић, док је као четврти осумњичени означен Милан Радоичић, иначе Веселиновићев кум.

Спасојевића, истражитеља у полицији на северу Косова, тужилаштво сумњичи да је помогао извршиоцу тако што му је олакшао да побегне са лица места службеним возилом полиције.

Рошић је под истрагом због писма пронађеног у Ивановићем џепу у ком је написан регистарски број џипа у власништву Рошићеве породице.

За Марковића, такође полицајца са севера Косова, верује се да је са лица места преносио податке једном полицијском службенику у Србији.

Спасојевић и Рошић су од хапшења у притвору.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!