Прочитај ми чланак

Краљ криптовалута ухапшен у Црној Гори: Сумњало се да је у Београду, „пао“ на …

0

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић казао је да је црногорска полиција ухапсила јужнокорејског држављанина До Квона, за којег се сумња да је један од најтраженијих бегунаца.

Аџић је навео и да је Квон суоснивач и извршни директор Терраформ Лабс са седиштем у Сингапуру.

„Некадашњи “краљ криптовалута”, који стоји иза губитака већих од 40 милијарди долара, лишен је слободе на подгоричком аеродрому са фалсификованим документима, а истог потражују Јужна Кореја, САД и Сингапур. Чекамо званичну потврду идентитета“, написао је Аџић на свом Твитер налогу.

Подсетимо, у децембру је Фајненшл тајмс пренео информацију да се До Квон, човек због ког је више од 200.000 људи изгубило преко 40 милијарди долара, крије у Србији.

Јужнокорејске власти тражиле су сарадњу од српских власти како би До Квон био лоциран и притворен, саопштило је тужилаштво јужног округа Сеула, које истражује колапс Квоновог оператера криптовалута Терраформ Лабс.

Инвеститори су поднели заједничке тужбе против Квона у Сингапуру и САД. Квон је негирао било какву неправду иако се извинио жртвама колапса његовог блокчејн система. Тврдио је да јужнокорејске оптужбе против њега нису „легитимне” и да су „политички мотивисане”.