Прочитај ми чланак

КОСМАЈАЦ ПОБЕГАО ИЗ ЗЕМЉЕ: Највећи нарко-бос држи дечју играоницу!

0

kosmajac-decja-igraonica

Драгослав Космајац (61) напустио је Србију и већ неко време је недоступан на свим телефонима које смо успели да добијемо. Према неким информацијама он већ неко време није у држави, а према другим је напустио земљу пре неколико дана.

Иначе, Космајац је годинама живео потпуно опуштено у српској престоници. Овај неухватљиви, а неки кажу и најинтелигентнији српски дилер дроге већ 20 година успешно избегава све акције државних служби, а живи близу полицијске станице и званично се бави грађевинарством и угоститељством.

Наиме, бројеви фиксних телефона кућа у којима, према нашим сазнањима из полиције, станује овај Звездарац уредно се воде на њега или на чланове његове породице, док је на једном и контакт за дечју играоницу која је такође у његовом власништву, а која се налази у склопу комплетног стамбеног комплекса.

Теретана и пекара

Кад смо јуче позвали на један од бројева доступних у именику, јавио нам се женски глас уз обавештење да смо добили дечју играоницу „Хепи клубић“. Међутим, на наше помињање Драгослава Космајца прекинула је везу и више се није јављала. Осим дечје играонице, Космајац наводно поседује и теретану, али и пекару.

Како сазнајемо, Космајац, који важи за великог локалпатриоту, новац од продаје кокаина и хероина инвестира у изградњу стамбених објеката управо на Звездари.

– Већину зграда које су протеклих година изграђене на Звездари гради управо он. Легалан посао, али и заштиту обезбедио је преко некадашњег вође „звездараца“ убијеног Средоја Шљукића Шљуке и његовог наследника Немање Бурсаћа. Познато је да су они одувек имали своје људе у полицији и то на високих положајима – открива извор Курира.

Подсетимо, Курир је недавно објавио, позивајући се на изворе из безбедносних и полицијских кругова, да је Зоран Томашевић, дојучерашњи начелник за обезбеђење личности и објеката, пореклом са Звездаре, одржавао контакте с вођама „звездарског клана“.

Доушници у полицији

Томашевић је у младости чувао Немању Бурсаћа, а ганг му је заузврат преко полицијске мафије омогућио да напредује у полицијској служби.

Да ли је генерал Томашевић полицијски доушник који је дојављивао Космајцу време и датум свих полицијских акција или је имао неке друге сараднике унутар полиције, показаће истрага. Како сазнајемо, сумња се да Космајац има више доушника у врху МУП и међу политичарима. Александар Вулин, министар рада, изјавио је да Космајац, кога је премијер означио као главног нарко-дилера, има „много разлога да се забрине јер му неће бити мира“.

 

Везе са љубишом бухом и дарком Шарићем
„ЗЕМУНЦИ“ ПОКУШАЛИ ДА ГА УБИЈУ

Драгослав Космајац је стара гарда криминалаца, има 62 године и живи на релацији Србија-Шпанија. Према сазнањима Курира, био је и на удару „земунског клана“, који је покушао да организује његову ликвидацију.

– Све се догодило мало пре убиства премијера, кад је побегао из Србије. Увек је имао добре односе с некадашњим вођом „сурчинског клана“ Љубишом Бухом Чуметом, али и с пљеваљским нарко-босом Дарком Шарићем. Са Шарићем је одржавао контакте преко свог кума Бојана Станојковића, који је ухапшен као један од најближих Шарићевих сарадника.

На њега се водио луксузни хотел у Будви „Макс престиж“. Чешка фирма „Лунез Оне С. Р. О.“ са седиштем у Прагу преузела је код Прве банке кредит од готово 15 милиона евра, колико се раније задужила за Станојковићев хотел, а према писању црногорских медија, у њему се у једном периоду скривао и Дарко Шарић – наводи извор Курира.

Реновирање
ЈА САМО КРЕЧИМ КОД ДРАГОСЛАВА

На једном од телефона који се воде на Космајца Куриру се јуче јавио мушкарац који се представио као његов радник.

– Он је изашао, ја само радим. Представите се, пренећу му кад се врати. До закључења овог издања нико се није јавио.

Одавно познат полицији
НАШАО СЕ НА УДАРУ У „ГРОМУ“!

Како је Курир писао још почетком године, Космајац се нашао први на удару у акцији „Гром“ кад је полиција претресла станове, куће и возила најјачих играча у нарко-бизнису на чак 28 локација. У тој акцији су претресени и станови или куће Александра Вавића, те најважнијих припадника Кекине групе, „земунског“, „звездарског“ и Митиног клана, а кућа Драгослава Космајца (62) и његовог сина Лазара на Звездари (24) пречешљана је прва. Тада су заплењене четири пиштоља и једна пушка, а приведени су па пуштени Космајац и његов син Лазар. Оружје се водило на Лазара и његову супругу.

Бела књига МУП
НАЈВЕЋИ СРПСКИ ДИЛЕР КОКАИНА И ХЕРОИНА

Према подацима из „беле књиге“ из 2001. Драгослав Космајац означен је као један од највећих дилера кокаина и хероина на Балкану, у то време као део „сурчинске групе“. Трговином дроге се бави више од 20 година. Као и Шарић, повезао се с кријумчарима из Јужне Америке, а годинама има разрађен канал за пренос хероина из Турске, Бугарске и Македоније. И сведоци-сарадници и оптужени у поступцима против „земунског клана“ наводили су да су Чуме и Душан Спасојевић управо од њега набављали дрогу. У акцији „Сабља“ избегао је хапшење у последњем тренутку. За Космајцем је током „Сабље“ издата потерница због сумње да је учествовао у атентату, али је после неколико недеља необјашњиво повучена.

 

(Курир)