КОРОНАВИРУС: Авион из Италије слетео у Ниш, Срби пуштени, странци не могу у Србију

0

И док је јутрос Влада Србије донела одлуку о привременој забрани уласка у нашу земљу странцима из земаља жаришта корона вируса, попут Италије, управо из ове земље, из Бергама, на нишки аеродром авион је слетео нешто после 14 сати.

Након контроле 29 путника ушло је у Србију, а за 10 страних држављана привремено је забрањен улазак у Србију, саопштили су из „Аеродрома Србије“.

„Аеродроми Србије“ саопштили су да се од данас привремено укидају сви летови из Ниша ка Италији и Швајцарској и обрнуто. Последњи који је са 39 путника слетео на нишки аеродром пре забране је авион из Бергама. Путницима који нису српски држављани није дозвољен улазак у Србију, а остали су прошли контролу.

Бригу о приспелим путницима, држављанима Републике Србије, одмах по изласку из авиона преузели су представници инспекције министарства здравља – саопштили су из „Аеродрома Србије“.

Како јавља репортер „Јужних вести“, путници пролазе после контроле и са аеродрома одлазе српски држављани. Аеродрому су упућена питања о тачној процедури и шта са онима који имају симптоме болести.

Авион Рајанер који је полетео из Бергама слетео је на нишки аеродром. Путници су прошли контролу, ригорознију од оне коју су имали у Италији. Кажу да им је мерена температура и да су им уручили одређена документа, као и да су им упућени савети да наредних 14 дана избегавају да излазе.

Са Аеродрома „Константин Велики“ још нема званичних информација.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!