Прочитај ми чланак

КО СУ СРБИ јутрос ухапшени у акцији РОСУ због убиства Ивановића

0

Приштина -- Двојица Срба која су ухапшена рано јутрос у акцији јединица РОСУ на северу Косова ухапшени су по наредби приштинског Специјалног суда.

Сумња се да су они умешани у убиство Оливера Ивановића, преноси приштински Косовапрес.

Како се наводи, један од ухапшених је полицијски истражитељ на северу КиМ Раде Басара, који је водио истрагу о убиству Оливера Ивановића и за кога се сумња да је скривао доказе.

Наводи се и да полиција није успела да ухапси трећу особу, команданта косовске полиције за север Жељка Бојића за Северну Митровицу.

Ухапшени су одведени у Приштину, а како се наводи, операција се наставља у општини Лепосавић.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић потврдио је акцију РОСУ на северу КиМ и рекао да су желели да ухапсе шефа оперативе КПС-а за север Жељка Бојића, а да су одвели његовог сина Василија Бојића у непознатом правцу. Према његовим речима, специјалци РОСУ били су наоружани до зуба и са дугим цевима, а циљ је био криминализација Срба и план да се оптуже за убиство Оливера Ивановића.

Ђурић је јутрос гостујући на ТВ Пинк рекао и да је упад РОСУ био бруталан, да је више од 100 специјалаца било наоружано до зуба и са дугим цевима.

Он је рекао и да је ово играње са миром и поновио да ће држава Србија заштити свој народ на Космету.

Он је такође потврдио и да је током акције ухапшен радник КПС-а Раде Басара. Додаје да је намера да окриве Србе за убиство Оливера Ивановића.