Прочитај ми чланак

Ко је све „пао“ синоћ на Јахорини? Ухапшена и супруга вође кавачког клана

0

На Јахорини синоћ ухапшено неколико високопозиционираних чланова криминалног ланца. Није јасно да ли су ухапшени припадници кавачког клана или шкаљарског.

Подгоричке Вијести наводе да су ухапшени високорангирани припадници „кавачког“ клана и да им је то потврдило више извора из Управе полиције. Наводи се и да је полиција касно синоћ упала у туристички комплекс након чега је наводно разоружала обезбеђење кавчана.

У тој акцији ухапшени су и чланови те организоване криминалне групе чији су телохранитељи разоружани.

Како сазнаје бањалучка АТВ, у тој акцији ухапшен је Милан Кршић и још две особе из Црне Горе, а ухапсили су га, како се наводи, припадници МУП-а Републике Српске на путу Триангле, након боравка на Јахорини. Додаје се да је за Кршићем, који је припадник шкаљарског клана, била расписана међународна потерница.

С друге стране, црногорски медији, који се позивају на сазнања из полиције пак наводе да је Кршић телохранитељ високопозиционираног члана кавачког клана.

„Вијести“ наводе да су ухапшени и Филип Рогановић и Бобан Сјеклоћа.

Такође, према наводима појединих медија, ухапшена је и жена вође кавачког клана Тамара Звицер.

Треба напоменути да поједини медији преносе да су у овој полицијској акцији заправо ухапшени припадници шкаљарског клана, збго чега, како наводе, истражитељи испитују да ли су они пратили Тамару Звицер која је са породицом и пријатељима истовремено боравила у једном од најлуксузнијих хотела на Јахорини

Подсетимо, претходног дана из Подгрице је саопштено да су у великој полицијској акцији „Замка“ ухапшене 24 особе, које се терете за кријумчарење 2,5 тона марихуане. Осим хапшења, црногорска полиција претресла је више десетина локација.

Вести из Црне Горе стиђу само неколико дана од кад је у Србији „пара“ криминална група за чије вођу је означен Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, а који се у криминалном миљеу повезује баш са „кавачким кланом“.

Одговарајући на питања новинара, председник Србије је, упитан како је могуће да у Србији оперише криминална група која је вршила годинама најтежа кривилна тела, убиства, отмице, мучења, рекао да је та всрта криминала, односно да нам је та група „увезена“ из иностранства.

Било је јасно да се мисли управо на кавачки, али и шкаљарски клан чији рат бесни одавно, а бријне жртве тог рата остале су на беградском асфалту.