Прочитај ми чланак

КЈАРА ЈЕ ИМАЛА СВОГ АНЂЕЛА ЧУВАРА Девојчица испричала ко је све време био уз њу

0

Осмогодишња девојчица Кјара која је нестала на подручју Котора, синоћ је након 24 часа потраге пронађена жива и здрава, а та вест је обрадовала читав регион.

Малена Кјара је након што је пронађена била доброг општег стања, али је доведена у болницу из предострожности. Пронађена је у шипражју након што је целу ноћ провела у шуми, а свом тати је описала како је провела ту страшну ноћ и ко је био њен „анђео чувар“ који је ни на тренутак није напуштао, преноси „Подгорички времеплов“.

Kjara, nestala devojčica Foto: Facebook

„Пас је био са Кјаром све време. Када су се уморили, пас је ископао рупу у коју је сакрио девојчицу и легао испред ње да јој буде топло. Животиња је била избодена трњем, а Кјара је сваки трн извукла из његових шапа. Он је лизао њене шаке да би их угрејао. Напослетку је наслонила главу на његова леђа и заспала. Ујутру, њих двоје су наставили своје путовање крећући се према звуцима аутомобила. Када их је војска угледала и пришла им, пас се уплашио и побегао. Све до тог тренутка, био је уз њу, све време!“.

FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM/PODGORICKI VREMEPLOV

Исти портал преноси да се тражи „пас херој“.

„Била је гладна и уплашена“

Након што је девојчица пронађена, наишла је жена која је Кјару и одвезла до болнице. Како наводи „Подгорички времеплов“, Ирена Павићевић је девојчици дала своју јакну и купила јој храну.

FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM/PODGORICKI VREMEPLOV

„Ја сам њу угледала и стала насред пута да јој помогнем јер сам је препознала. Када сам пришла, стајао је тај човек у белој мајици, странац. Био је јако задихан и рекао „то је та девојчица“. У истом тренутку, поред нас се окупило доста људи. Одмах сам је узела код мене у ауто да се угреје јер су ту била и моја деца“.

„Рекла је да је била три дана у шуми, да није имала шта да једе, нити да пије, да јој је било јако хладно и да се пуно бојала. Да је гладна и хоће да једе. Рекла сам јој да је сад све у реду, да ће да иде код доктора, а онда ће мама и тата да јој дођу“.

Подсетимо, спасиоци су након 24 часа потраге прво пронашли играчку у близини азила за напуштене животиње у Кавчу, што их је упутило да сузе рејон потраге, па је девојчица убрзо пронађена у шипражју, у шуми која је од азила удаљена 600 до 700 метара ваздушне линије.

Осмогодишња Кјара је из породице држављана Јужноафрицке Републике настањених годинама у Баошићима.