Прочитај ми чланак

КИША МЕТАКА за патријарховог рођака

0

hro-pucao-u-suprugu_620x0

У селу Видова код Чачка непознати нападач пуцао на аутомобил за чијим је воланом био С. Г. унук рођеног брата поглавара СПЦ Иринеја неповређен. Младић одраније познат полицији.

Непознати нападач испалио је више хитаца из ватреног оружја у аутомобил, у ком је, како незванично сазнајемо, био С. Г., рођак патријарха Српске православне цркве Иринеја!

РОДБИНА

С. Г. је, иначе, унук рођеног брата поглавара СПЦ. Патријарх Иринеј рођен је у селу Видова, код Чачка, као Мирослав Гавриловић.

Пуцњава се догодила у ноћи између суботе и недеље, у селу Видова, недалеко од куће у којој је рођен патријарх, а где повремено долази овај тридесетогодишњи младић.

Патријархов рођак, према незваничним сазнањима „Новости“, испричао је полицији да се све догодило у тренутку када је изашао из аутомобила „ауди ТТ“, како би уклонио грану која је пала на пут. Тада је, како је изјавио, на њега из мрака запуцао непознати нападач. Четири метка завршила су у аутомобилу новопазарских регистарских ознака, а С. Г. је, на срећу, остао неповређен.

– Испричао нам је како није стигао да узврати паљбу, јер се све одиграло у делићу секунде. С. Г. је одраније познат полицији, јер се креће у једној од локалних криминалних група, а бави се разним незаконитим радњама. Не знамо шта је мотив и да ли је све што нам је испричао истина, али то ће дефинитивно утврдити истрага, која ће расветлити и неколико нелогичности које нам је С. Г. рекао – сазнајемо од извора блиских истрази у чачанској полицији.

Да ли се ради о неким нерашчишћеним рачунима или застрашивању, у полицији нису могли да прецизирају, наводећи да ће више детаља бити познато када се истрага приведе крају.

(Вечерње новости)