Прочитај ми чланак

КИПАР: Православна црква суспендује невакцинисане свештенике

0

Поглавар кипарске православне цркве најавио је данас да ће суспендовати десетак свештеника из своје епархије јер су одбили да послушају његов позив да се вакцинишу против ковида-19.

Архиепископ Хризостом Други рекао је у интервјуу државној телевизији ЦyБЦ да су већина свештеника теолози који су натерали неке од верника да се не вакцинишу, преноси АП.

Архиепископ је непослушност свештенства назвао „нечувеном“ и упозорио да би суспензије могле да буду продужене на шест месеци или да доведу до разрешења свештених лица.

Он је сугерисао да су неки од невакцинисаних свештеника охрабрени да му пркосе због његовог слабог здравља.

Архиепископ Хризостом Други је гласно подржавао вакцинацију за све вернике, а највише црквено тело које доноси одлуке, Свети Синод, упутило је јасан апел народу у корист вакцинације.

Број новозаражених на Кипру последњих недеља опада, али је и даље висок, као и број хоспитализованих ковид пацијената, а здравствене власти тврде да систем није угрожен, наводи АП.

У јануар је забележен други највећи број смртних случајева повезаних са корона вирусом на Кипру.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!