Кардинал Бозанић у проповеди ЦИТИРАО УСТАШКОГ ЗЛОЧИНЦА СТЕПИНЦА!

0

Загребачки надбискуп, кардинал Јосип Бозанић, служио је мису на католички верски празник Велике Госпе у маријанском светилишту Мајке Божје Бистричке, па није пропустио прилику да "побожну" проповед зачини речима усташког злочинца Алојзија Степинца, одговорног за смрт стотина хиљада Срба, Јевреја и Рома у усташкој Независној држави Хрватској.

Уз вербалне хвалоспеве Богородици и истицања вековне „посебности“ хрватских верника као „светог народа Божјег“, Бозанић је подсетио да је папа Јован Павле ИИ прогласио блаженим „пастира Цркве загребачке, кардинала и мученика Алојзија Степинца“.

На крају своје проповеди, Бозанић је зазвао у помоћ Богородицу, „краљицу Хрвата“, да „када слушамо полифоније савремених друштвених и политичких расправа, да не заборавимо баштињене поруке просветљене Еванђељем које су нас сачувале у прошлости и које нам и даље могу давати снагу за живот у садашњости и будућности“.

Бозанић је завршио цитирајући Степинчеве речи из јула 1940: „Очеви и дедови наши упирали су у свакој погибељи своје очи к Оној која је осетила бол угрожених, прогоњених, испаћених… Њу молимо да нам помогне и у будућности те останемо верни Богу и закону његову“.

Алојзије Степинац (1898-1960), осуђени ратни злочинац, од почетка је заговарао стварање усташке НДХ и прећуткивао је погром над стотинама хиљада Срба, Јевреја и Рома. Директно је одговоран за насилно покатоличавање око 250.000 Срба, од којих су многи одмах после промене вере и убијени. Његове часне сестре водиле су „Јастребарско“, једини логор на свету у ком су мучена и убијана деца – у овом случају српска.

Никада није осудио усташке злочине над Србиа, рекавши да би га у том случају Ватикан послао у манастир, па не би могао да заштити 7.000 српске сирочади – коју је насилно покатоличио, а кум им је углавном био усташки поглавник Анте Павелић.

Тог злочинца је беатификовао папа Јован Павле II.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!