Прочитај ми чланак

Како је лажни Хитлер убедио Американце да му помогну да завлада Америком, светом..

0

Амерички лист „Дејли Бист” објавио је причу о Вилијаму Џонсону, црнцу рудару из америчке државе Кентаки, који је током 10 година након Другог светског рата, обмањивао људе представљајући се као Адолф Хитлер и добијао од њих донације, које су му биле неопходне за спровођење плана у овладавању Америком, светом, па и свемиром.

Према писању овог листа, средином 1945. године, само неколико месеци након што је Хитлер извршио самоубиство у свом бункеру, појавиле су се гласине да је немачки диктатор преживео и да се заједно с љубавницом Евом Браун, скрива ван Немачке. У складу с анкетом, 1947. године у то је веровало 45 одсто Американаца. Људи су тврдили да су виђали Хитлера на неонацистичким скуповима у Колумбији, у подморници у Аргентини и Бразилу.

© AP Photo/

Планови „фирера бр. 1” за освајање света и свемира

Од 1946. до 1956. године неки амерички грађани добијали су писма од Хитлера, који је себе у тексту називао „фирером бр. 1”.

Аутор писама уверавао је да је он лично Хитлер, који је заједно са својом сада већ законитом женом Евом преживео, населио се у Кентакију и спрема се да преузме власт најпре у Сједињеним Америчким Државама, а затим и у свету, да би, напослетку, завладао и свемиром.
За остварење тог плана, како је писао, у Кентакију и Ајдаху, изграђено је 116 тајних фабрика за производњу атомских бомби, као и невидљивих свемирских бодова. Истовремено, у писму је писало како 36 хиљада Немаца копа тунеле ка Вашингтону.

Многа писма потписивана су именима Еве Браун, Еве Хитлер, начелника штаба адмирала Кеселринга и Хитлеровог помоћника А. фон Богоусловског.

За лажна обећања добио преко 100 хиљада долара

„Фирер бр. 1” је у писмима саопштавао да се његов план успешно спроводи и да му је потребна помоћ у донацијама. У замену за финансијску подршку, нудио је својим савезницима, истакнуте функције у новом режиму, конкретно, титуле „фирер бр. 2” и „фирер бр. 3” за највеће донаторе. Остали донатори, тврдио је лажни фирер, биће награђени краљевским титулама и дипломатским функцијама.

Примаоци писама, 1956. године, послали су „фиреру бр. 1” најмање 11 хиљада долара, иако је према проценама власти, стварна цифра износила скоро 15 хиљада долара (више од 140 хиљада долара узимајући у обзир инфлацију).

Тајна откривена након смрти једног од донатора

Један од донатора био је и 70-годишњи зидар из Вирџиније, по презимену Хубер, који је преминуо у првој половини 50-их година прошлог века. Након Хуберове смрти, његови рођаци пронашли су признанице о новчаним уплатама од укупно 4.000 долара и неколико стотина писама од „фирера бр. 1”.

У једном од писама, Хуберу је додељено звање „фирер бр. 2”, као и функција команданта нацистичких трупа у будућој држави, која ће освојити целу Земљу и космос.

Поред тога, како се испоставио, Хубер се састајао с преварантом, али се он представио правим именом и обећао да ће бити посредник у контактима с Хитлером.

Лажни фирер признао кривицу, али и да је сарађивао с ФБИ

„Фирер бр. 1” ухапшен је 11. августа 1956. године.

Испоставило се да је то 61-годишњи афроамерички рудар и баптиста из Кентакија, Вилијам Хенри Џонсон. Мушкарац је признао кривицу, али је одрицао да је деловао због личне користи. Према његовим речима, био је приватни детектив и покушавао је да разоткрије субверзивно деловање неких организација, које су спремале револуцију у САД. Истовремено, рудар је уверавао да је сакупљао новац по личном налогу тадашњег директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Џона Хувера.

Прецизан број његових криминалних епизода није утврђен. Џонсон је оптужен за превару и осуђен је на три године затвора.

Како преноси лист, пола века након скандала, било је врло мало публикација о Вилијаму Џонсону. Није било никаквих објава у новинама, а у документима и архивама његово име такође није пронађено. Како је приметио писац Кевин Меквин, који је истраживао Џонсонову личност, прича о Џонсону кратко је поменута у неколико књига, али у архивама полиције државе Кентаки и ФБИ не постоје подаци о таквој особи и његовом случају.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!