Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Ухапшени немају мотив, иза свега стоји председник општине (СНС)!

0

У животу за њих никада нисам чуо. Нити сам о њима икада ишта писао – овим речима је новинар портала „Жиг инфо“ прокоментарисао хапшење три особе које је полиција означила као налогодавце и извшиоце паљења његове куће у Гроцкој. Додао је, међутим, да је писао највише о председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, за кога је изнео сумње да стоји иза читавог случаја.

Милан Јовановић, који је остао без ичега, након што му је запаљена гаража, а пожар потом прогутао целу кућу, каже да је у страху и да се неће осећатио сигурно све док прави налогодавци не буду приведени правди.

FOTO: N.S.

С друге стране, како је у недељу саопштио министар Небојша Стефановић, полиција је ухапсила „налогодавца и две особе које су осумњичене да су извршиле ово кривично дело.

Стефановић је, на конференцији за штампу, рекао да је два лица А.М. (1993) и Б.Ц.Ш (1981) за ово кривично дело ангажовао И.Н. (1977) из општине Гроцка.

Идентитет ухапшених је потом откривен у јавности, а како је саопштио УНС који је и навео пуна имена и презимена ухапшених (Александар Маринковић, Бојана Цветковић – Шијацки и Игор Новаковић), они су практично типовали Јовановића због дуга који је Маринковић имао према Новаковићу и који је извршењем овог кривичног дела наводно „пребијен“.

У међувремену, портпаролка Другог основног тужилштва Милица Љубичић саопштила је да је Бојана Цветковић – Шијацки признала кривицу и закључила споразум о признању кривичног дела с тим тужилаштвом. По том споразуму, осуђена на шест месеци кућног затвора и новчану казну од 50.000 динара.

Међутим, Јовановић за имена троје осумњичених први пут чује: У животу за њих никада нисам чуо. Нити сам о њима икада ишта писао – казао је он на Н1.

Навео је, међутим, да је писао највише о председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, која и сматра одговорним Наводи и да његове прве и за сада незваничне информације о једном од ухапшених Игору Новаковићу, сугеришу да је реч о особи која ради у обезбеђењу општине Гроцка.

– Зашто би он ангажовао људе да запале мени кућу и покушају да ме убију, кад мотива за то нема, немогуће је да је он налогодавац, а ја и даље сумњам да иза њега стоји Драгољуб Симоновић – каже Јовановић.

Из МУП-а за сада без нових информација, За Н1 су, на питање о овом случају и стварним налогодавцима, навели да нису у могућности говоре о мотивима и другим детаљима како не би угрозили наставак истраге, имајући у виду да се истрага наставља.

Јовановић, међутим, није први новинар портала „Жиг инфо“ који се нашао на мети насилника. Истрага још траје и у случају Жељка Маторчевића, уредника тог портала, који је претучен почетком октобра. После напада су му, каже, полицајци долазили и у болницу. Ипак, брзо су престали да му ишта говоре о случају, све до недавно.

Случајност или не, када се десило ово све са Миланом, нажалост, одједном је истрага поново покренута, опет су ме звали на препознавање лица, извинили се да је инспектор био на боловању, наводно, и да опет крећу с том истрагом – прича Маторчевић.

За истражне органе нападнути новинари имају само један захтев. Маторчевић каже да га највише занима ко је налогодавац, а Јовановић истиче: Сутра ће (налогодавац) да ангажује нове извршиоце.

Докле год је налогодавац на слободи, Јовановић каже да страхује за своју безбедност и додаје да му полиција није понудила заштиту.