Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: „Као Србин у Хрватској, и хрватски бранитељ, слажем се с Милановићем“

0

Чланови СДП нису били вољни да коментаришу речи Зорана Милановића о Србији, али се ипак неко огласио – етнички Србин и члан СДП Жељко Јовановић.

zeljko jovanovicx550Он је за Нови лист рекао да су насловне стране, које “вриште о некаквој срамоти“, лицемерне, као да је једини начин комуникације који разумеју бранитељи онај који је користио Милановић у разговору са њима, а онда је изнео и лично мишљење о свему томе:

„Ја лично, као Србин у Хрватској, уз то и хрватски бранитељ, саборски заступник од 1990. године, СДП-овац од првог дана, могу само да се сагласим са садржајем који је Милановић изнео на том разговору. Слажем се с Милановићем, у Србији је на власти “зна се ко“, етнотрговци који Србе у Хрватској користе кад им требају за поткусуривања и дневно политичке, никада државничке интересе. Уосталом, зар смо заборавили како су се понашали, шта су чинили и говорили Вучић и екипа 90. у Хрватској“.

Додао је и да је занимљива, како каже, најновија љубав ХДЗ, Колинде Грабар Китаровић, Јосипа Клема, Aлександра Вучића и Томислава Николића.

„Свима поручујем, о Хрватској и Србима, као и свим грађанима у Хрватској, одлуке се доносе у Загребу, а не у Београду или Бриселу. Молим разноразне квазидушебрижнике, од Клема, преко Хасанбеговића и Пленковића, до Вулина, Шешеља и Вучића, да мене и друге мањине у Хрватској поштеде своје бриге, јер све главобоље које сам у Ријеци и Хрватској имао као припадник националне мањине, имао сам и још имам само због ХДЗ и њихових сателита“, закључио је Јовановић.