Прочитај ми чланак

Јовањица: Продужен притвор Колувији и осталим оптуженима

0

Специјални суд у Београду продужио је за још 60 дана притвор већинском власнику пољопривредног добра "Јовањица" Предрагу Колувији, који се терети да је са сарадницима на том имању организовано производили марихуану ради даље продаје.

Притвор је продужен и осталим окривљенима у овом случају решењем суда од 31. августа, прецизирала је за Тањуг портпарол суда Татјана Тешић.

Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Прошле седмице окончано је припремно рочиште у овом поступку, које је по закону затворено за јавност и на којем је утврђивано који ће се докази изводити током предстојећег суђења чији је почетак заказан за 7, 8. и 9. окробар.

Поред Колувије оптужени су и Сергеј Мрђа, Владан Живојиновић, Бранислав Миљевић, Здравко Милошевић, Стеван Холић, Вуле Бојовић, Петар Живановић, Петар Хрицај и Бобан Јовановић.

Колувија и остали оптужени, осим једног који је у бекству, су у притвору од хапшење у новембру 2019. године, а почетком јула је ухапшено још седам осумњичених да су били припадници ове групе, међу којима је и пет радника МУП-а и БИА.

Против њих је истрага у току.

Укупно два осумњичена су још увек у бекству.

Након хапшења у новембру је саопштено да су полиција је по налогу тужилаштва ушла на пољопривредно добро “Јовањица” у близини Старе Пазове и тамо пронашла илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима.

Тада је заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.