Прочитај ми чланак

Још једна „изненадна смрт“: Катарина умрла при полетању авиона из Београда

0

Катарина Стаменковић (41) из Београда преминула је изненада 13. фебруара када јој приликом полетања авиона са аеродрома "Никола Тесла" у Београду доживела мождани удар пошто јој је пукла анеуризма. Иза себе је оставила два сина, од 12 и 15 година.

Према наводима њене мајке, Катарина је кренула за Дизелдорф, где је планирала на лето да се пресели са децом.

„Само Бог зна зашто… Туга до неба. Превелики шок. Срећна будућност претворила се у најтужнију будућност. Судбина је имала други план. Прерано си отишла… Почивај у миру Кале наша“, само је једна од опроштајних порука Катарининих пријатеља на друштвеним мрежама.

Њена мајка Љиљана се за Телеграф присетила језивих момената када је сазнала да је изгубила ћерку.

Имала је лет у 18.05, а у Диселдорф је требала да слети у 20.05 часова. Мајци се јавила са аеродрома кад је прошла контролу.

„Сликала је авион где ће преминути, и у 17.45 ми је послала задњу фотографију из авиона где је кроз прозор сликала писту“, причала је мајка Љиљана кроз сузе.

Након тога, Љиљана је са унуцима Савом (12) и Сашом (15), очекивала ћеркин позив око 20 и 30 часова, да би чула како је прошао лет. Вечерали су, деца су отишла у собу, а Љиљана је нестрпљиво гледала у сат, чекајући да телефон зазвони.

Katarina Stamenković
PRINTSCREEN/FACEBOOK

 

„У 19.45 мене зове непознат број и пита ме „Да ли сте Ви Љиљана? Ко је Вама Стаменковић Катарина?“ и наставља да ме испитује даље. Питао ме колика су деца и да ли има још неко старији осим мене у кући. Тада су ми рекли да седнем и да морају нешто да ми саопште. Инспектор из Сурчина рекао ми је „Нажалост, Катарина је преминула у авиону“. Нисам могла да верујем, не знам ни шта сам им рекла на телефон само сам га бацила. Тада је настала општа паника. Млађи унук је отрчао по комшиницу, стигла је и Хитна помоћ. Нико није могао да верује шта се догодило, сви су били у шоку“, причала је Љиљана кроз сузе.