Прочитај ми чланак

Још један Србин ухапшен на КиМ због наводног ратног злочина

0

Албански медији са Косову и Метохији преносе да је данас ухапшен још један Србин ког Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин.

У извештајима медија се наводи да је ухапшен Србин са иницијалима З.А, а њему се на терет ставља кривично дело ратни злочин који је наводно починио током рата на Космету 1999. године.


З.А. се терети да је у Косовској Каменици у марту 1999. године као полицијски службеник малтретирао и тукао лице са иницијалима Б.М.

„Специјално тужилаштво саопштава да је окривљени З.А. наводно током рата на Косову, тачније марта 1999. године, у полицијској станици у Каменици у својству службеног лица и у сарадњи са другим припадницима српске полиције, прво тукао оштећеног Б.М. гуменим шипкама и ногама, нехумано мучио, малтретирао и нанео му тешке повреде, трауме и последице по здравље“, наводи се у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу Тужилаштва, постоји основана сумња да је окривљени З.А. током рата у периоду фебруар-март 1999. године, у сарадњи с другим припадницима српске полиције и паравојним групама, наводно учествовао у депортацији и расељавању Албанаца.

„Након исељавања Албанаца осумњичени је пљачкао куће, а потом, са циљем да оштети имовину Албанаца, палио их и учествовао у малтретирању албанских цивила. Овим радњама окривљени З.А. је морао да изврши кривично дело „ратни злочин против цивилног становништва“ из члана 142“, преноси се саопштење Тужилаштва.