Прочитај ми чланак

Језиво вршњачко насиље у Лозници: Ученик у школском дворишту претукао вршњака…

0

"Ученик четвртог разреда Основне школе "Вук Караџић" у Лозници малтретира млађе ђаке, а у четвртак је насрнуо на мог сина, а онда је његовог друга, који је покушао да га одвоји, и његову мајку тукао у школском дворишту", прича за Курир отац дечака који иде у трећи разред.

„Син ми је препричао шта се дешавало, а после сам све видео на снимку са школских камера. Док су млађи ученици стајали испред школе, тај ђак је дошао у школу бициклом. Без икаквог разлога је кренуо ка мом сину, који је стајао с другом. Мој дечак се уплашио и померио се, али је овај ишао за њим и питао га: „Је л’ имаш проблем?“ Мој син је одговорио да нема никакав проблем, на шта му је он подвикнуо: „Је л’ хоћеш да га имаш?“ и опет је кренуо ка њему“, наводи отац.


„У том тренутку је мом сину пришао друг како би одвојио тог дечака од њега. Међутим, овај се окренуо и почео да га удара песницама. Све се то види и на снимку“.

Отац тврди и да је у школском дворишту била мајка друга његовог сина, која је видевши да је дечак физички напао њено дете кренула да их раздвоји.

„На снимку се види како жена долази, а овај мали насилник, који је иначе старији од остале деце четвртог разреда јер је понављао разред, а и више пута је мењао школе, брутално насрће и на њу. Ударио ју је више пута рукама. Када смо се након инцидента чули са женом, испричала нам је да јој је тада и претио. Наводно јој је рекао да јој је добро упамтио фацу и да се неће завршити на томе“.

Додаје да је школа одмах обавестила полицију, узета је изјава од жене коју је ученик насилник напао. Истиче да су се родитељи више пута жалили на поменутог ученика, али је учитељица увек говорила да дете наводно има породичне и здравствене проблеме.

„Школа не може да га избаци јер дете има право на школовање, али неке мере морају да се предузму како би се спречио било какав вид насиља над децом, али и старијима“.

Родитељи тврде и да се деца млађих разреда плаше овог ученика зато што стално прети млађима од себе, али и због тога што у ранцу носи бејзбол палицу.

Владан Андрић, в. д. директора ОШ „Вук Караџић“ у Лозници, потврдио је за Курир да је дошло до туче у школском дворишту прошлог четвртка.

„Школа је по закону обавестила све надлежне институције: Министарство просвете, социјалну службу и полицију. С обзиром на то да је покренут поступак, о детаљима не можемо ништа сада да кажемо, већ након окончања поступка. Учитељице које су виделе шта се дешавало рекле су да дечак није ударио мајку и претио јој, већ да се она само ту задесила док их је раздвајала“.