Прочитај ми чланак

Јавни позив на насилни обрачун са Литијама у Црној Гори

0

Забринути Пустахија због "Пиринеја", "Амфија", "Џомкеа", "Пипуна", пише Премијеру, како да се сачува туристичка сезона

„Нема нам друге, господине премијеру, него покажите им Павлову посланицу и њихова права по нашим законима и забраните тефериче. Не брините, још ће да вас заволе. Не вјерујете? Има у њима нека садо мазо нота која вјероватно настаје од постова и покоре и због тога воле грубијане„, написао је у отвореном писму Премијеру, режимски новинар Милорад Пустахија, позивајући на обрачун са Литијама и народом у Црној Гори.

FOTO: in4s.net

Забринути Пустахија због „Пиринеја“, „Амфија“, „Џомкеа“, „Пипуна“, пише Премијеру, како да се сачува туристичка сезона.

Уосталом ово неваспитано, малициозно писмо, дајемо и нашим читаоцима на увид, преносећи портал Аналитику, као стожера говора мржње према Србија у Црној Гори.

Mobilni telefon
„Писмо“ преносимо у цјелини:

Поштовани господине Марковићу, не обраћам вам се овим путем због неке моје претенциозности, нити медијске бомбастичности и саморекламерства, већ као грађанин своме премијеру по питању ствари које су у вашој надлежности и које су од велике важности за друштво и државу.
Показали сте да нисте политичка шмизла и да умијете имати и стрпљења и разумијевања и демократског такта, али и да умијете показати одлучност, или, што би у мом селу рекли – кохонес када ситуација то захтијева.

Прије преласка на меритум, у прелудијуму ове колумне цитираћу Посланицу Светога Павла Римљанима. Не зато што имам проповједничких склоности, него зато да не бисте врдали и правдали се вјерским правима србобогоугодника.

Свети Павле у Посланици Римљанима даје низ савјета о покоравању властима и констатује да је ,,љубав пуноћа закона“:

1. Свака душа да се покорава властима које владају, јер нема власти да није од Бога, а власти што постоје од Бога су установљене.

2. Зато ко се противи власти, противи се уредби Божијој а који се противе примиће осуду на себе.

3. Јер старјешине нијесу страх за добра дјела него за зла. Хоћеш ли пак да се не бојиш власти? Чини добро и имаћеш похвалу од ње.

4. Јер је слуга Божији теби за добро. Ако ли зло чиниш бој се, јер не носи мача узалуд, јер је Божији слуга осветник, да излије гњев на онога који зло чини.

5. Зато је потребно покоравати се не само због гњева, него и због савјести.

6. Јер због тога и порезе плаћате, јер су службеници божији који се тиме стално баве.

7. Подајте, дакле, свакоме што сте дужни: коме порезу – порезу, коме царину – царину, коме страх – страх, коме част – част.

8. Не будите никоме ништа дужни осим да љубите један другога; јер који љуби другога испунио је закон.

Дакле, ово није написао ни патријарх Пиринеј, ни министар Пажин, ни Амфy ни Јоаникије него Свети Павле. И има да буде овако. Не интересује ме што има да каже Џомке или Гојко Перовић или Марко Бато Царевић или Пипун и Манда и Дачић и Вучић… И, наравно, Џеј.

И да се зна: глупости о којима ови причају нису канони него – канонада етнофилетистичког клеронационализма. Србија је проблем надувала дотле да су се потенцијални туристи почели бојати; овог јануара на мрежама драстично пао „еарлy боокинг“, или, да преведем за талибане са молебана, ране резервације у туризму. И не само пао, него и застао. Чак су и упити изостали.

Не знам како министарства о томе ништа не знају и не причају, али ово вам могу потврдити многи туристички радници са Приморја. Зашто се то догађа? Због шетача, односно србоwалкерса. Велике су шансе да ће у случају наставка овога циркуса и предсезона, па можда и сезона, да пропадну. Јер: избори у Србији су у априлу и ово има да траје, јер цијела сврха ове тарапане у нашој земљи је дизање рејтинга Вучићу пред изборе.

Нема нам друге, господине премијеру, него покажите им Павлову посланицу и њихова права по нашим законима и забраните тефериче. Не брините, још ће да вас заволе. Не вјерујете? Има у њима нека садо мазо нота која вјероватно настаје од постова и покоре и због тога воле грубијане.

Давног 1938. љета Господњег, за регенства принца Павла Карађорђевића и Стојадиновићеве владе, коњичка полиција је пендрецима изубијала и растјерала „молебан“ СПЦ организован против потписивања конкордата са Ватиканом. Толико су их испреметали да је тај молебан назван крвава литија.

Е, педесет година послије тога, Амфy љуби бетон на писти гдје је на сурчински аеродром ногом крочио онај дендy престолонаследник Карађорђевић. Страх је, дакле, пренесен и на Амфy-ја који није био у литији 1938. год.

Знате ви боље од мене, господине Марковићу, да туризам чини готово четвртину нашег БНП, а са комплементарним услугама знатно више. Можемо ли ми као друштво и ви као власт допустити себи да крахирамо у тој области због распадања реда и поретка?

Знате да су због немира пропадале сезоне и у много јачим државама и системима од нашег, и да се није лако повратити послије тога. Пар лоших сезона доводи до пада заинтересованости потенцијалних инвеститора за улагања и пораста задужености земље, пада кредитног рејтинга и рецесије. Зато реагујте одмах, законито и одлучно.

Најгоре би било да пропаднемо због ових зомбија. И чуш, они траже реституцију имовине коју им је одузела социјалистичка Југославија, а не пада им на ум реституција опљачкане имовине ЦПЦ и културних споменика и артефаката. Као не важи институт државине из СФРЈ а важи из Краљевине Југославије. Свјати Боже, свјати крепки, свјати бесмертни!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!