Прочитај ми чланак

Извини, Србијо!

0

Лепо напишем колумну, кад оно – морам испочетка. Цареви су избацили нову ствар. Можете да их мрзите, да кевћете о њима, али браћа са Дорћола су били и остали газде сцене. За разлику од гомиле вас, анонимних дефекатора, људи именом и презименом стају иза својих речи. А оне умеју да заболе. Стварно, извини Србијо. Што сам се касно пробудио и кренуо на багру. Што нисам веровао у себе и у људе око себе. Али, никада није касно да се крене поново. Уз песме Београдског синдиката.

FOTO: Screenshot

Некако сам имао среће у животу. Моји родитељи и ја смо увек били на истој страни. Моји родитељи, можда, имају више уличног стажа од мене. Увек су веровали у правду, демократију и исправне људске принципе. Ми не волимо битанге. Лопове. Преваранте. Тиране. И увек ћемо свима да будемо опозиција. Јер је то здрав људски став.

Мог ћалета нема већ пет година и жао ми је што сада није крај мене. Био бих јачи и бољи. А он поносан на мене. Зато, сви ви жохари, који тражите длаку у јајету, због ћалета је нећете наћи. Никада! Нити због моје деце, јер желим да моје кћери буду поносне на свог оца, као што је и он био поносан на свога. Архаични ставови? Јесу, рођаче, и остаће увек такви. Држи се ти своје тастатурице, богомољко, и просипај жуч и даље. Мајка када те је рађала, није желела мушкарца, него је вриштала на кревету: “Ово је за Twitter…”

Ми смо колорит карактера, судбина, размишљања, ставова, али морамо да се окупимо око неког минималног заједничког именитеља. Пристојна Србија? Демократија? Људска права? Здрава животна средина? Поштено правосуђе? Модерно здравство? Бирајте шта желите! И ви ултрадесничари и ви антифа, и ви ЛГБТ и ви породични, и ви националисти и ви либерални, и ви рођени овде и ви дошли са својих огњишта, нема ли овде нешто око чега можемо да се окупимо? Да направимо земљу за нас, а не за ове аморфне лопуже? Да оду ови а да се они не врате? Може и то. Мора! Ова земља има довољно образованих, поштених људи, патриота, који заиста желе боље овој земљи. Само их треба охрабрити. Дати им снаге и ветар у крила.

Не треба Србији нови Дритан. Србији су потребни Обилићи, Ђурађи, Лазаревићи, Мишићи, Вајферти, Коларци, Селимовићи… Србији је потребно да поново нађе свој ген, до сада прљан разним олошима, убицама, стоком људском. Јер ПРАВА Србија сте ви, анонимни хероји, који преживљавате све ово, и борите се и даље. Учите и поправљате себе свакога дана. Лепа Србија. Честита Србија. Топла Србија. Моја Србија, нану ли вам вашу!!!

Извини Србијо. Што када је стока правила овај народ мајмунима из Бодрума нисам узео два молотовљева коктела и отишао да их обиђем. И данас имају образ за моралне придике. Гњиде неморалне. Тада да смо их за уши похватали и питали са чијом Скупштином се зајебавају, не би било Весића, Малих, и осталих жутих прелетача код Лигњослава. Не би било ни њих. Али, делегирали смо своју слободу и своја права олошу и лоше смо прошли.

Зато систем мора да се мења. Из корена. Да сатремо трагове Николе Пашића у српској политици. Ова земља није ратни плен странака. Да је глођу, черупају, нама голе коске да бацају као псима. Србија ће се поделити на, рецимо, десет изборних јединица. У свакој изборној јединици пропорционалним системом ће се бирати посланици за Народну скупштину. Ако Скупштину чини 150 посланика, свака јединица бира 15 посланика. Са пребивалиштем у тој изборној јединици. Гласаћемо за људе чије породице знамо. Какви су људи, родитељи, какве су комшије. Нема носиоца листа. Неће Црнотравац да гласа за чланове месне заједнице а да носилац листе буде Чак Норис. Градови ће своје градоначелнике већинским системом да бирају сами. Неће странке да их постављају. Сви народни посланици ће имати радну обавезу да присуствују седницама. Јел’ ви морате да идете на посао? Е, мораће и они. И бар једном недељно да примају грађане из своје изборне јединице. Па да видим да ли ће моји Краљевчани да гласају за некога Весића, када знају ко је, шта је, и од којих је. Нисте задовољни радом свог посланика? Следећи пут му нећете дати глас. Ово је циљ Покрета За све моје људе. И дубоко верујемо да, колико год се бусали у груди, овако нешто ниједна странка неће да примени у реалности, јер би се одрекла доброг коруптивног извора. Странкама морамо да подсечемо крила. Партитократија убија нашу земљу.

Прва ствар коју бисмо урадили било би доношење Закона о лустрацији. Забрана бављења политиком свих функционера странака које су уништиле ову земљу. Ботовима тридесет година забрана бављења политичким активностима. Чишћење јавних предузећа од њих. Одмах примена Закона о пореклу имовине. Провера целе родбине. Сва одузета средства ће се улагати у привреду ове земље. А онда ћемо да правимо болнице и школе из реалних средстава. Обновићемо задругарство у централној Србији. Пољопривредник са имањем до пет хектара нема никакве шансе у данашње време. Покидаћемо све картеле у пољопривреди – читај у малинарству, воћарству, извозу наших производа.

Можда звучи смешно, али једна од првих мера би била промена радног времена. Наши људи ће радити од седам ујутру до два, три поподне. Нема више смена од девет до пет. Наше мајке се неће враћати као исцеђене крпе са посла. Наше породице се неће виђати само викендом. Мужеви и жене неће више бити цимери у својим становима. Капиталисти, вратићемо породични ручак у моду. Обновићемо спортска удружења која ће да плаћају општине, наша деца да могу да тренирају бесплатно. Неће дебелгузи да излазе из школа, имаће поново родитеље у својим домовима. Правићемо поново врхунске гимнастичаре, каратисте, џудисте, боксере. Здраве људе.

Извини Србијо. Зато што сам годинама ћутао и гледао како пропадаш, како нестајеш, постајеш нешто што никада била ниси. Али, даћу све од себе да исправимо грешке…

Драги пријатељи, помозимо људима који су остали без посла зато што су имали образ и кичму. Сав прикупљен новац ће бити упућен људима који су егзистенцијално угрожени због нехуманих реакција режима. Покажимо солидарност према људима који су у животу направили само једну грешку – били су часни.

Raiffeisen banka AD

Dinarski 265000000576857940

Devizni RS35265044000005631664

EUR SWIFT/BIC. RZBAATWW
USD SWIFT/BIC. RZBAATWW