Иживљава се над својима, а драпа хемороиде на хоклици код Трампа и Путина

0

"Размисли двапут". Тако је пред камерама прошао Коштуничин богослов. Испљуван, згажен, понижен. Ко зна, можда у мокрим панталонама? Имаће по чему да га памте историја и породица. Занавек.

Тако пролазе „стручњакови“ инспицијенти кад помисле да су много важни и много паметни. Боље није ни заслужио кад не уме да пљеска као претходник му. Јер док је био код Коштунице, стајао је усправно и певао другу песму. Песму о издајничком деловању садашње власти и великог „стручњака“ који воли да пљује на све испод, док стрпљиво сатима седи у Путиновој чекаоници, или драпа хемороиде на Вашингтонској хоклици, чекајући да му замене фасциклу. А то што се потом ухвати за главу, то је знак да и он размишља двапут.


„Одлазећа власт упутила је тако васкршњу честитку Србима на Косову са жељом да живе у лажној држави Косово“, констатовао је својевремено ДСС-ов дипломирани богослов. Тада је веровао у Бога Коштуницу. А онда је необавештени отишао код својих двадесет мачака, а богослов остао на сувом. Срећом, у молитви је пронашао новога Бога, а овај га благословио Инцитатусовом фотељом.

Истине ради, није дипломирани богослов први и једини пронашао свога Бога. Сезону уклизавања у напредно блато отворили су многи радикали пре њега. Па и сам разносач радикалских гајбица, потоњи „стручњак“, после нешто нећкања уклизао је у Дипломино блато, да би затим испливао на површину неукаљан. Тако је настао клуб напредних трансформерса којима је пљачка криптонит, а лаж спасење.

Велико је питање шта су наши „стручњаци“ доживели и чему су се све обавезали пред европским гаулајтерима у Бриселу. До сада смо скривене детаље сазнавали од напредних глупана који су се излајавали мислећи да су паметни, али и од самих гаулајтера који су тиме показивали своју надмоћ над глупанима. Очито је да нису добро прошли, јер је после састанка „на највишем нивоу“, главни „стручњак“ пред екранима показао невиђени ниво неуротичности и немоћног киптућег беса, који је истресао на најближу потрошну робу. Сопствени фијаско лечи се пљувачином по подређенима? Дијагноза у напредовању.

Никоме није јасно како је могуће да је „разговор био веома лош, најгори до сада“, а да је Србија „прихватила све три тачке за разговор“, што ће рећи и ону о наводно почињена три српска геноцида на АП КиМ.

Ако је тако, како је велики „стручњак“ изговорио пред камерама, онда смо опет прошли као и увек до сада, прихватили смо све, а добили пампур. Поново је један фанатик одувао тројицу „стручњака“ који у процесу еволуције дијалога са бубреговадцима још увек нису еволуирали даље од четири ноге.

Шта је јаче код човека, похлепа, или част? Да је мени неко на многобројним тешким и непријатним састанцима, или током обилазака косовских и албанских затвора, гудура и минских поља рекао – размисли двапут, добио би по зубима. Али, има људи који су спремни да и то прогутају, као што су прогутали сав свој претходни живот и веру, част и породицу. Можда се надају да ће им то помоћи да у будућности и они могу некога да запљуну? Даждевњаци.

Има један књижевни лик, сломљене кичме, који звони по Богородичиној цркви у Паризу. Препоручујем дипломираном богослову да прочита ово дело о љубави, пожуди, издаји, пропасти и искупљењу, можда ипак нешто научи док још има времена и усправи се.

Давор Калајжић, пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника УНМИК-а

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!