ИСТОРИЈСКА ЧИЊЕНИЦА: Тесла је рођен у Аустрији, а не Хрватској

0

У Загребу је одржан округли сто на тему „Tesla — neiskorišćeni hrvatski brend“, настављајући упорну злоупотребу Николе Тесле!

Упорно се лаже како је он рођен „на територији данашње Хрватске“, иако је ноторна чињеница да је рођен 1856.године у Војној Крајини тадашње царевине Аустрије, у којој је Хрватска била само једна покрајина.

У далеки свет је Никола отпутовао са угарским пасошем тадашње Двојне монархије, у којој је Хрватска била тек једна угарска покрајина од 64 жупаније, а не никаква самостална држава.

Тесла није узимао документа НДХ, да би га данашња наследница својатала, јер је био југословенски патриота и председник „Народне одбране“, која је у Америци аргументовано доказивала хрватски геноцид, упркос „позитивној“ пропаганди „Хрватске братске заједнице“ САД, о новоствореној НДХ!

Покушај Боже Скока, модератора округлог стола, да га прикаже као „хрватског домољуба“ не пије воду, син православног свештеника не може да се трпа у исти кош са ратним злочинцем Алојзијем Степинцем!
Ни Тесла, ни Пупин, ни Миланковић, нису били хрватски држављани, да би их данашња „демократска“ Хрватска баштинила, као „свој“ бренд!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!