Прочитај ми чланак

Истина о усташким злочинима на Јутјубу забрањена – ОБРИСАН интервју са Боканом

0

Јутјуб је данас цензурисао интервју у продукцији медијске куће "Центар" са Драгославом Боканом, који је радио Дејан Петар Златановић.

Тема емисија је била – злочини усташа над српским народом у 20 веку.

Јутјуб је прво блокирао интервју са насловом „Драгослав Бокан: Потресне приче о страдању Срба у Хрватској и о филму о Анти Готовини”, уз опомену да ће бити трајно избрисан у наредних 7 дана, јер по тврдњама ове друштвене мреже интервју шири мржњу?!

У емисији „Интервју“ Драгослав Бокан је говорио о усташким злочинима над Србима и Јеврејима, цитирајући и јеврејског историчара Гидеона Графа, који је научним радовима доказао да је Јасеновац био свирепији и окрутнији логор чак и од Аушвица!

Такође, износио је примере свирепих злочина усташа над цивилним становништвом и указивао да није најгоре шта мисле Хрвати о тим злочинима, већ то што Срби заборављају да је над њима учињен геноцид током 20. века.

Да ли се овим потезом, брисањем интервју Бокана у вези усташких злочина, друштвена мрежа Јутјуб прикључила одређеним светским круговима који се залажу за ревизију истине у вези Другог светског рата, у намери да докасжу да није било геноцида Независне државе Хрватске над српским народом у Другом светском рату, нити холокауста над јеврејским народом?!

Кратки видео клип (који је још доступан на Јутјубу) обрисаног интервјуа „Драгослав Бокан: Потресне приче о страдању Срба у Хрватској и о филму о Анти Готовини

У сваком случају, овакав поступак Јутјуба је за сваку осуду, а српска и научна јавност, медији и званичници би требало да захтевају образложење о чему се ради. Ако то не учине сада, доћи ћемо у сутиацију да се на „мала врата“ преко друштвених мрежа уведе пракса цензурисања свих прилога у вези страшних злочина нациста и усташа над цивилима у Другом светском рату.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!