Прочитај ми чланак

Идеологија ционизма главни извор антисемитизма у свету

0

Главни носиоци русофобије и србофобије на Западу управо су Јевреји Сједињених Држава, Енглеске, Француске и Немачке.

Ванкувер, Канада, субота, 5. август 1995. – Послеподне отишао сам у Ванкувер, до универзитетске библиотеке (The University of British Columbia) и прегледао штампу. У своју свеску преписао сам чланак из San Francisco Jewish Community Publications, који је пренела Jewish Telegraphic Agency. Читам Jewish Bulletin of Northern California:

Published on Friday, July 28, 1995

“Bosnian Muslims suffering like Jews under Nazis”, official says. “The expulsion terror practices in Bosnia today is quite comparable to what happened from the beginning of the Third Reich to the outbreak of the war,” Ignatz Bubis, chairman of the central council of Jews in Germany, told German radio last week. In the interview, Bubis said he supported Western military intervention on behalf of the Bosnian Muslims, who, after a three-year-old war, are under increasing attack by the rebel Bosnian Serb forces. Similar outcries have echoed throughout the Jewish world over the past week. In the Middle East, Israel and Jordan joined forces to coordinate a humanitarian aid effort for Muslim refugees in Bosnia. Two planes, one Israeli and one Jordanian, flew to Bosnia on Tuesday to bring medical supplies, clothing, blankets and other aid to the war victims. The Jordanian and Israeli planes took off separately from Amman and Tel Aviv for Split, Croatia. Rabin told the Jordan Television that he condemned the attacks by the rebel Serbs on the Muslims in Bosnia. In a letter to Clinton, David Kahn, the AJ Congress president, and Phil Baum, its executive director, wrote: “It is time for our leaders … allow the Bosnian government to defend its citizens from further aggression and put a stop to the genocide.” The Los Angeles-based Simon Wiesenthal Center has also written to the president, urging him to commit to prosecuting the Serbian leaders who are responsible for the current policy of ethnic cleansing in Bosnia.“

Из овог чланка најзад сам разумео читаву игру у вези с грађанским ратом на простору бивше Југославије. Да кренем по реду. Овде се тврди да данас „босански муслимани страдају као што су то Јевреји од стране немачких нациста у време Хитлера. Пракса терористичког протеривања данас у Босни сасвим може да се упореди с оним што се догађало од почетка владавине нациста до избијања Другог светског рата“, изјавио је прошле недеље Игнац Бубис, председник Савеза Јевреја у Немачкој. Бубис је казао да подржава војну интервенцију Запада у корист босанских муслимана. Слична згражања могла су се последњих недеља чути у читавом јеврејском свету. На Блиском истоку Израел и Јордан удружили су снаге како би координисали напоре с циљем пружања хуманитарне помоћи муслиманским избеглицама у Босни. Два авиона, један израелски и један јордански, донели су медицинску опрему и другу помоћ жртвама рата. Они су из Амана и Тел Авива слетели на сплитски аеродром. Рабин је на јорданској телевизији изјавио да осуђује нападе побуњених Срба против муслимана у Босни. У писму Билу Клинтону, Давид Кан, председник Америчког Јеврејског конгреса, те извршни директор Фил Баум, написали су: „Време је да наша влада подржи босанску владу, како би се могли бранити од агресије и зауставити геноцид.“ Центар Симон Визентал из Лос Анђелеса такође је написао писмо председнику САД, тражећи од њега да „покрене суђење против српских вођа, одговорних за спровођење политике етничког чишћења у Босни.“

Готово истоветан садржај чланка прочитао сам у америчком листу The New York Times, 22. јула 1995. Њујоршке новине једино су, да тако кажем, допуниле чланак следећим садржајем, кога нема у управо поменутим јеврејским медијима: „Добитник Нобелове награде Ели Визел, који је преживео Аушвиц, изјавио је како је Немачка због своје историје обавезна да се бори против ,етничког чишћењаʻ које спроводе Срби“ („…in an interview in Stern magazine, the Nobel Peace Prize winner Elie Wiesel, who survived the Auschwitz death camp, said Germany’s history obliged it to combat “ethnic cleansing” by the Serbs“).

Ови јеврејски листови, односно јеврејски лоби шири очевидну лаж и говори језиком мржње против српског народа. Нашој публици, на срећу, ову тврдњу не морам много да доказујем. Довољно је да кажем да су управо Срби највише страдали и у овом грађанском рату. Срби су сами. Издала нас је Јељцинова Русија, издали су нас и „савезници“ – Французи, САД и Енглези. Против Срба су, очекивано, Немци, Ватикан и целокупан исламски свет. А сада, ето, и најутицајнији Јевреји света. Јеврејски лоби, као и огромна већина листова на Западу, намерно, систематски, упорно, годинама, деценијама просто прећуткују српске жртве.

Но, сада ми је најзад постала јасна позадина и мотив њиховог деловања. Управо је јеврејска држава та која од 1948. године до данас крши људска права Арапа. Деценијама спроводи етничко чишћење, отима земљу Арапима, који ту живе вековима, и предаје их у руке Јеврејима који су после Другог светског рата у великом броју у Палестину стигли из европских земаља. Израел не поштује бројне резолуције УН, где се ционизам проглашава као расистичка идеологија, а Израел оптужује да је апартхејд држава, те да на арапској земљи бесправно гради јеврејска насеља.

Да би сакрио злочине које деценијама чини против Арапа, Израел се сада у очима света представља као заштитник босанских и албанских муслимана. Ти балкански муслимани добро су Израелу дошли у овој дневној политици. И, као и свака дневна политика, тако ће и ова у корист босанских муслимана бити кратког даха. Јасно је да су Јевреји савршено равнодушни према судбини муслимана на простору бивше Југославије. Они су им просто послужили као средство којим могу прикрити злочине које деценијама врше против Арапа, односно Палестинаца. А пошто босански муслимани и Албанци са Косова дозвољавају да их Јевреји инструментализују, те да служе као средство којим Израел врши насиље над Палестинцима, само је питање времена кад ће се исламски свет окренути против босанских и косовских муслимана.

Док је јеврејски лоби због дневне политике тренутно на страни југословенских муслимана, Србе су изабрали нимало случајно као непријатеље. Главни носиоци русофобије и србофобије на Западу управо су Јевреји Сједињених Држава, Енглеске, Француске и Немачке. Укратко, главни извор антисемитизма у свету управо је израелска држава, односно идеологија ционизма која деценијама спроводи политику апартхејда против палестинског народа. Чињеница јесте, на пример, да су у ХХ веку највише страдали Руси и Срби. Само у Првом светском рату Срби су изгубили шездесет одсто мушког становништва. Белоруси су у Другом светском рату процентуално страдали знатно више од Јевреја. Па ипак, на Западу сви говоре само о холокаусту, а истовремено влада завера ћутње против страдања словенских, православних народа: Руса, Срба и Белоруса. Јеврејском лобију и, очевидно, многим Јеврејима просто смета чињеница да они нису једини страдални, па ни најстрадалнији народ на свету. То је, ето, моје објашњење, зашто су бројни Јевреји против Руса и Срба. Зато су сви покушаји неких, верујем, добронамерних Срба и Јевреја – на пример, с оснивањем Српско-јеврејског друштва – унапред осуђени на неуспех.

Из Дневника за 1995.