ХРВАТСКА: После 6 земљотреса, оркан у Истри, СНЕГ у Сплиту, велики ПОЖАР на Хвару!

0

Хрватску је 22. марта погодило чак шест земљотреса у области Загреба (од тога 2 изузетно јака која су оставила огромне последице), потом се упалио црвени аларм због орканског ветра у Истри и Кварнеру, а увече је пао снег у Сплиту и букнуо велики пожар на острву Хвар.

Велики пожар избио је са јужне стране острва Хвар, на подручју општине Јелса, јавља Далмација Данас.

Гори између Иван Доца и Завале. Пожар се шири, а бура је током вечери све јача што додатно отежава гашење.

Ипак, око поноћи је објављено да је један крак пожара стављен под контролу, а бројни ватрогасци на терену труде се да угасе и други. Од временских прилика и јачине ветра ће зависити како ће се ситуација одвијати током ноћи.

 

 

Подсетимо, рано јутрос Загреб је прво погодио земљотрес јачине 5,5 по Рихтеру у ком је много објеката порушено и повређено 17 људи, међу којима и девојчица (15) која је и даље у критичном стању. Потом је уследило још четири мања земљотреса као полседице смиривања тла, а онда је после 16 часова потпуно неочекивано дошао још један јак удар од 5 Рихтера. Становници Загреба су чоитав дан провели напољу, иако је хладно, уплашени да се врате у куће.

Због јаке и олујне буре са орканским ударима, хрватски хидрометеоролошки завод издао је увече црвени аларм за подручје Истре и Кварнера, док је за Далмацију издат наранџасти аларм.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!