ХИЉАДЕ ЉУДИ У ХОДУ ЗА СВЕТИЊЕ: Још једна величанствена литија у Беранама…

0

По традицији, без обзира на временске прилике, на хиљаде Беранаца у готово невероватно дугој литији исказују достојанствено свој тихи протест

По традицији, без обзира на временске прилике, на хиљаде Беранаца у готово невероватно дугој литији исказују достојанствено свој тихи протест поводом скандалозног начина на који је у Скупштини Црне Горе усвојен, најблаже речено, спорни Закон о слободи вероисповести.
Без обзира на радни дан у Беранама је у порти манастира присутно чак око 15.000 грађана!

Тако је било и данас. Дуга колона у којој су ниле на хиљаде верника али и грађана муслиманске и римокатоличке вероисповести, упутила се у литији од Саборног храма Светог Симеона мироточивог до манастира Ђурђеви ступови. Задужбина великог кнеза Првослава, синовца Немањиног, као и порта здања, били су претесни са приме све оне који су желели да присуствују молебану за спас СПЦ, њених светиња, верника и свих оних који их бране, али и за спас душа оних који су смислили паклени нечувени атак на канонски једину признату цркву у Црној Гори, институцију која традиционално, по свим испитивањина, са својим митрополитом Амфилохијем, узива највеће пиверење грађана. Далеко веће него остале државне институције.

-Ако је часно, никад није касно. Не дамо светиње, поручили су и Беранци са још једниг достојанственог народног сабрања…

ЕПИСКОП ЈОАНИКЕ: ЛИТИЈА СУ ПОСТЕЛА ПОБЕДА, АЛИ НЕ ПРОЛИВАЊЕМ БРАТСКЕ КРВИ

– Литије су прерасле у свенародну победу. То је победа која не подразумева проливање братске крви, него је то морална победа над онима који су донели овај накарадни закон, казао је пред манастиром Ђурђеви ступови, катедралним манастиром Епархије будимљанско-никшићке, епископ Јоаникије.Ж

МОЈКОВЧАНИ ИЗАШЛИ НА УЛИЦЕ, ПРОЛАЗЕ ПОРЕД КУЋЕ ДУШКА МАРКОВИЋА

У мојковачкој општини прва литија је данас кренулаод цркве Светог Арханђела Михаила у Штитарици. Литија је на свом путу до храма Христовог Рождества у Мојковцу, где ће бити служен молебан.

На путу до Мојковца, Штитаричанима ће се придружити мјештани Подбишћа, а литија ће пролази поред куће премијера Душка Марковића чија је Влада и усвојила овај тзв. закон.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!