Прочитај ми чланак

Хапшења у Црној Гори: Планирали убиства функционера

0

Шесточлана криминална група која је, према оперативним подацима полиције, блиска шкаљарском криминалном клану, месецима је пратила кретање судије специјалног одјељења Биљане Ускоковић, чекајући погодан тренутак да је физички нападне, тачније да јој металном палицом поломе обе ноге.

Већина чланова криминалне групе ухапшена је данас по налогу специјалног тужиоца Мирослава Турковића, док се неки од њих од – Баранин Стефан Ђукић и Емил Тузовић налазе у украјинском затвору због оптужбе да су у мају прошле године покушали да убију Радоја Звицера, који слови за једног од вођа кавачке криминалне групе.

© AP Photo /

Службеници полиције тако су данас ухапсили: Даниловграђанина Милана Брајовића, Подгоричане Зорана Перовића и Душана Бољевића, затим Нина Кораћа, из Берана, с пребивалиштем у Бару, Александра Рончевића и Стефана Мићића, док је Которанин Д.Д у бекству и за њим се интезивно трага, пишу подгоричке Вијести.

Судија Ускоковић, била је мета ове криминалне групе збпг, како се верује, чињенице да суди Стефану Ђукићу и његовој криминалној групи због убиства Баранина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића првог дана новембра 2019. године.

Прикупљени подаци показују да је праћена како по Подгорици, тако и Котору где иначе живи. То је био разлог да јој се пре неколико месеци додели и полицијска заштита.

Према доказима до којих су дошли црногорски истражитељи, ова криминална организација планирала је ликвидацију главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Саше Чађеновића, бившег помоћника директора полиције Зорана Лазовића, затим његовог сина Петра, иначе службеника Агенције за националну безбедност.