ХАОС У ХРВАТСКОЈ ОПОЗИЦИОНОЈ СТРАНЦИ: Иван Пернар напустио Живи зид

0

Полсе неколико дана сукоба, најпознатији хрватски посланик напустио опозициону странку

Након вишедневних сукоба због тога да ли ће и ко ће бити посланик у Европском парламенту, опозициону странку Живи зид напустио је данас Иван Пернар.

Он је ту одлуку саопштио новинарима пошто није прихваћен његов ултиматум да Владимира Палфи, супруга председника Живог зида, Ивана Вилибора Синчића, поднесе оставку на чланство у Главном одбору тог политичког субјекта.

Ултиматум је истекао у 10 сати, Палфи није поднела оставку, па је Пернар дефинитивно одлучио и новинарима саопштио да он и раније сусендовани Бранимир Буњац напуштају странку.

– Ово је диктатура. Владимира Палфи спроводи диктатуру. Она је лагала и Синчићу. Он је данас стао уз њу и тиме је запечатио не само судбину Живог зида, већ и своју судбину – казао је Пернар, преносе хрватски медији.

Буњац се није појавио на конференцији за новинаре, иако је био најављен.

– Владимира Палфи је толико моћна жена да је она заправо председница Живог зида. Она се с губитком моћи не може помирити, зато не жели да одступи – рекао је Пернар и најавио формирање нове странке која ће заступати исту политику као ова коју је напустио, а која, како каже, више нема легитимитет.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!