Прочитај ми чланак

Хаос на северу Косова: У Митровицу ушло више од 200 специјалаца Косовске полиције

0

Више од 200 наоружаних специјалаца Косовске полиције, у пратњи оклопних возила, ушло је вечерас из Јужне у Северну Митровицу, јавља Косово онлине.

Како јавља репортер Косово онлајна, специјалци су се распоредили по ободу града и блокирали читаву Северну Митровицу.

Припадници Специјалне јединице Косовске полиције бацили су и две шок бомбе.

Према њиховим речима, ту су да би осигурали безбедност.

Грађани Северне Митровице окупљају се на улицама, разговарају о свему што се дешава последњх дана, напето је, али без инцидената.

Сви кафићи су затворени, а жене и деца су се склонили са улица.

Иначе, Косовска полиција најавила је раније вечерас да ће у наредним данима да појача своје присуство на Северу.

Косовска полиција наводи да је одржавање јавног реда, гарантовање безбедности, заштита живота и имовине свих грађана без разлике међу њиховим главним циљевима, преноси КоССев.

Назначили су да у полицијском оперативном аспекту имају капацитете за управљање и контролу безбедносне ситуације и одржавање реда на целом Косову, као и за предузимање радњи за спровођење закона.

„Приоритет Косовске полиције је да обезбеди безбедност за све грађане, па ће, оцењујући ситуацију и тренутне трендове у северним општинама, полиција наредних дана појачати присуство полиције на Северу како би остварила циљеве“, додаје се у саопштењу.

Прецизирају и да континуирано прате и анализирају дешавања на Косову и врше стручне процене на основу којих предузимају, како наводе, неопходне, разумне и законите мере за спровођење закона и одлука косовских органа, закључује се у саопштењу.

https://t.co/ARNbngvS2E