Прочитај ми чланак

Грађани и Народне патроле: Стање с мигрантима неиздрживо, дођите сви у недељу

0

У недељу од 17 часова у парку код Економског факултета одржаће се скуп групе грађана, на којем ће се очистити ђубре у овом делу града, али и исказати незадовољство емигрантском политиком коју води власт.

– Очекује се велики број људи – каже Дамњан Кнежевић из Народних патрола, које ће обезбеђивати овај скуп.

– Нажалост, овај парке је већ месецима и годинама небезбедно место у Београду и место где се окупља велики број лица, за која не знамо ко су, која немају личне карте…

Срби су увек били хумани и хоће да помогну, али је у последње време све већи број напада мигранта. Народне патроле покушавају да помогну грађанима, да укажу на проблем и да изврше притисак на државу како би променила емигрантску политику.

Позивамо што више грађана да дођу у недеље, али и од недеље, да после заједно кренемо у патроле. Ми сами не можемо свуда да стигнемо. Заједно можемо да овај град и целу земљу учинимо безбедним.

Немојте да бринете због најављеног некаквог контрамитинга. Не обазирите се ни на медијске хајке којом смо изложени од стране режимских медија.

Дакле, желимо безбедност и миграната и да им држава омогући што бржи и безбеднији пролазак кроз Србију, али и да се обезбеди сигурност за грађане Србије и да се тачно зна ко и како улази на територију Србије – поручио је Кнежевић.