Прочитај ми чланак

ГЕБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА У хрватској ТВ серији Тито подмеће Дражи усташку мантру

0

Пропаганда које би се постидео и Гебелс

Живимо у времену у којем је ревизија историје свеприсутна, у свим државама бивше СФРЈ, али оно што се десило у тзв. „документарно-играној“ серији „Тито“, сценаристе и редитеља Антуна Врдољака, емитованој на Хрватској радио телевизији (ХРТ) превазилази по ужасно све што је икад ревидирано на овим просторима.

Foto: HRT/Printscreen

Наиме, у серији, која се наводно бави животом Јосипа Броза Тита, а изгледа да је пуки покушај да историја „прилагоди“ новој хрватској десничарској идеологији, приказан је наводни дијалог Тита и кардинала Алојзија Степинца (овај сусрет се заиста десио), у којем Тито „открива тајне“ овом попу.

Упркос томе што је непобитна историјска чињеница да је над Србима (и Јеврејима и Ромима) у НДХ извршен геноцид за време Другог светског рата, и то по „рецепту“ усташе Милета Будака да „трећину Срба треба побити, трећину иселити а трећину покрстити“, у новој серији ХРТ тврди се да је ово СРПСКИ РЕЦЕПТ ЗА УНИШТЕЊЕ ХРВАТА!

Ову невероватну тврдњу саопштава, наиме, Тито, и то ни мање ни више него Степинцу, говорећи му да је то Хрватима спремао Дража Михаиловић.

Ево дијалога:

– Треба задовољити правду за ове најтеже случајеве – прича Тито Степинцу (о усташким злочинима).

Степинац (приказан у серији као оличење моралности, што, наравно, не може бити даље од истине) затим поручује Титу да „гледа да што више опрашта, јер иначе неће бити краја одмазди“.

– Злочинци морају бити кажњени, и српски, али богами и ови наши хрватски – каже затим Тито.

И онда креће епизода са Дражом:

– Испричаћу вам нешто што мало тко зна. За време рата, ја сам овако дошао преобучен у руског пуковника у штаб Драже Михаиловића. И он је заиста мислио да разговара са руским официром. Открио ми је план који је смислио за Хрвате (у овом тренутку почиње драматична музика, а Степинац не верује шта слуша): једну трећину побити, једну трећину истерати из домовине, а једну трећину поробити. Ја сам овако слушао, тобоже одобравао, а на изласку кажем сам себи „е богами Дража, нећеш!“

Погледајте овај монструозни инсерт, у којем се злочиначка идеологија која је живота коштала стотине хиљада Срба приписује жртвама овог геноцида: